Čaj je po vode vo svete najkonzumovanejším nápojom. Napriek tomu v našich zemepisných šírkach nepatrí k najrozšírenejším. No ak si ho dáte každý deň, vaše telo zareaguje pozitívne do pár dní.
Vedeli ste, že cholesterol znižuje aj psyllium?
Vedci robili výskum na ohrozených hasičoch.
Obsahuje aj veľa antioxidantov chrániacich srdiečko.
Patrí k nim aj nevysvetliteľná únava.
Máte problémy so srdcom, vysokým cholesterolom a cukrovkou? Vsaďte na túto bežnú potravinu, bez ktorej si nevieme varenie predstaviť.
Ďalšie pozitívne účinky sa prejavia v zlepšenom trávení.
LDL cholesterol, teda ten zlý, sa usádza na stenách ciev a môže viesť k mnohým zdravotným problémom, zvyšuje riziko vzniku srdcových chorôb.
Zvýšená hladina cholesterolu môže mať prekvapujúcu príčinu, odstrániť ju môžete aj hneď.
Ktoré potraviny dokážu zachrániť život a čím pomáhajú telu?
Začala sa sezóna maslovej tekvice a s ňou aj dobrá správa pre všetkých, ktorí sa snažia aj v chladných mesiacoch zhodiť nadbytočné kilogramy tuku.
Vieme ovplyvniť vek svojich ciev?
Kel je jedným z najbohatších zdrojov živín medzi potravinami z rastlinnej ríše, obsahuje množstvo vitamínov a minerálov. Pritom sa mu v strave prakticky vyhýbame.
Cholesterol, podobne ako vysoká hladina cukru v krvi či vysoký tlak, je veľmi zákerný. Nebolí a v mladšom veku sa jeho zvýšená hladina nijako výrazne neprejavuje.
Ak zasa raz budete premýšľať, na koho sa pri problémoch s tlakom, búšením srdca alebo výpadkami pamäti obrátite, poraďte sa o tom najskôr so svojím lekárom.
Hoci sa na prvý pohľad zdá, že konzumácia tejto tukovej pochutiny ničí našu snahu o zhadzovanie nadbytočných kilogramov, skutočnosť je v niektorých prípadoch vskutku iná.
Variť bez tejto potraviny si veľa ľudí nevie predstaviť. Vajíčka sú dostupným zdrojom bielkovín a ďalších živín. Sú tiež ale prirodzene bohaté na cholesterol a to môže byť zdrojom zdravotných problémov.
Tieto potraviny môžete s čistým svedomím zaradiť do svojho jedálneho lístka. Vaše cievy sa vám za to poďakujú.
V súboji s cholesterolom v poslednom čase vzbudil záujem vedcov potenciál kombinácie prírodných látok.
Pestuje sa ako okrasná rastlina, ale niektoré druhy sa využívajú aj v kuchyni ako chutná zelenina.