V zozname dezertov slovenskej kuchyne sa nachádza niekoľko osvedčených pochúťok. Trochu nám v nej chýba experimentovanie.
Hypoglykémia znamená nízky cukor v krvi. Jej následkom môže vzniknúť aj epilepsia!
Podľa októbrového prieskumu sa bez cukru zaobíde len 7 % Slovákov. Za posledných 20 rokov sme spotrebu cukru zdvojnásobili!
Kombinácia potravín, ktorá znižuje cukor v krvi aj hmotnosť diabetika, si získala obrovskú popularitu aj v širokej verejnosti.
Fakt, že priveľa cukru škodí našej línii aj zdraviu je všeobecne známy, napriek tomu ho väčšina ľudí tvrdošijne ignoruje celé roky.
Umelé sladidlá by nemali byť považované za bezpečnú náhradu cukru. Štyri najpoužívanejšie totiž zasahujú do zloženia črevných baktérií a dve z nich majú vplyv na metabolizmus glukózy.
Paradoxne, najväčšími nepriateľmi hlavnej časti zažívacieho systému sú jedlá, ktoré nám chutia najviac. Na ktoré z nich si treba dať pozor a jesť ich pomenej?
Spoliehať sa na zázračné pilulky, operácie či špeciálne byliny je vraj zbytočné. Na čo si teda treba dať pozor?
Dopriať si na raňajky pohár mlieka je pomerne bežný zvyk. Piť ho však nemôže každý.
Sladká je jedna z najvábnejších chutí, ale uspokojiť túžbu po nej nebýva najzdravšie. Teda v prípade ak volíte rafinovaný cukor.
To ako vyzeráte a cítite, je výsledkom vašich každodenných návykov. Preto ak ich zmeníte, môžete zmeniť aj to, kým ste. A to doslova.
Zákaz vývozu viacerých obilnín z Ukrajiny pritom prichádza krátko po tom, ako nákup obilnín skomplikovali už sankcie uvalené na Rusko.
O cukre sa hovorí, že je to biely jed - a je na tom veľa pravdy. Ak chceme žiť zdravšie, vieme sa ho v mnohých veciach vzdať, ale život úplne bez sladkej chuti si vie málokto predstaviť.
Hoci pečeni nevenujeme veľkú pozornosť, dokáže narobiť riadne problémy. Tento dôležitý telesný orgán dokážu poškodiť bežné zlozvyky. O aké ide?
Opak fontány mladosti. Aj takto vedci nenápadne nazývajú nápoje, ktoré dokážu urýchľovať proces starnutia. Zistili, že najväčšiu pliagu v tomto smere narobia...
Sú náhradné sladidlá bezpečné? A ktoré sú nevhodné pre diabetikov?
Neodolateľná chuť na sladké môže mať viacero skrytých príčin, ktoré v konečnom dôsledku komplikujú našu snahu rýchlo sa zbaviť nadbytočných kilogramov.
Možno vás prekvapí, že konzumácia cukru sa od roku 2008 neustále znižuje.
Zadržať dych. Nakvapkať alpu na cukor. Požiadať niekoho, aby na vás nečakane urobil: "Baf!". Údajných liekov na štikútku je viac než dosť.
Priemerný Slovák skonzumuje ročne 32 kilogramov cukru, ktorého spotreba aj cena rastie.