Na celom svete žije takmer 400 miliónov diabetikov. Jednou z možností, ako zabrániť rozvoju cukrovky, prípadne ho aspoň spomaliť, je zdravá výživa.
Neviete si raňajky bez ovsených vločiek už ani predstaviť? Dobre robíte! Pretože ovsené vločky patria k najzdravším potravinám vôbec.
Zvyčajne nás zobúdzajú v noci. A tá bolesť je poriadna "podpásovka". Reč je o kŕči v lýtkach.
Zvýšená hladina cukru je príznakom cukrovky. Znížiť ju je možné aj prirodzeným spôsobom. Toto je desať tipov, ako na to.
Všímajte si tieto príznaky a vedzte, že môžu signalizovať ohrozenie vášho srdca. Pravdepodobnosť je vyššia, ak máte aj ďalšie rizikové faktory srdcových chorôb, napríklad obezitu.
Cukrovka nie je nijaké ľahké ochorenie. Jej komplikácie skracujú očakávanú dĺžku života o 25 %. Navyše nebolí a v tom je jej zákernosť.
Pysky ohanbia môžu pôsobiť po prekrvení rôzne. Ak však opuch ostáva, môže mať rôzne príčiny.
Zápalové reakcie v tele, ktoré sú príčinou celého radu zdravotných problémov u ľudí vo vyššom veku vraj dokáže zmierniť obyčajná voda. Ako je to možné?
Ľudskému telu prináša viacero zdravotných benefitov. Znižuje zápaly, zlepšuje mozgové funkcie a upravuje hodnoty krvného tlaku.
Slovensku sa to ako prvej krajine na svete, ktorá liečbu na základe poznatkov o účinkoch "cielenej biochémie potravín“ rozbehla, podarilo.
Cukrovkárom svitla nová nádej. Po rokoch výskumu sa dočkali lieku, ktorý výrazne znižuje úmrtnosť a riziko ochorení spojených s cukrovkou.
Vysoký krvný tlak, problémy so srdcom či cukrovka. Tridsať minút chôdze denne sa dokáže popasovať aj s týmito ťažkosťami, ktoré trápia mnohých starších ľudí.
Ktoré nápoje pomôžu cukrovkárom? Je účinná aj obyčajná voda a čo káva?
Diabetická nefropatia je poškodenie obličiek cukrovkou. Pacient nemusí mať roky problémy s vylučovaním - nefropatia nebolí a nemá viditeľné príznaky.
Žihľava, ako ju ľudovo nazývame, patrí medzi rastliny, ktorú vnímame skôr ako burinu, čo pŕhli a kade tade nám strpčuje život, ak sa jej čo i len dotkneme.
Počet mladých dospelých s rakovinou hrubého čreva stúpol ročne o šesť percent. Dôvody sú neznáme.
Koláče, cukríky, čokolády a sladené nápoje. Každý deň si vďaka týmto pochúťkam dodávame do tela veľké množstvo kalórií v podobe rafinovaného cukru.
Ovocie a zelenina. Vždy chodia ruka v ruke, sú zaradené do jedálnička ľudí, ktorí chcú byť nielen štíhli, ale aj zdraví a "večne" mladí.
Fruktóza je jednoduchý ovocný cukor, ktorý má sladivosť až o 30 % vyššiu ako repný cukor. Je vhodná na dochutenie sladkých jedál, ale aj na varenie a pečenie.
Je to tvrdo povedané, ale jeden diabetológ nazval cukrovku salámovou chorobou. Krája totiž končatiny ako salámu. Viac ako štyritisíc pacientov na Slovensku má amputovanú nohu.