Potrebujeme po šesťdesiatke viac živín ako mladí ľudia? A ktorých?
Hlad nie je najlepší partner, s ktorým sa oplatí líhať do postele. Ako ho však zahnať a pritom si počas noci neprivodiť ťažké sny a prírastok na váhe?
Na prvý pohľad nepatrí do kategórie zdravých potravín. I napriek tomu odborníci pripisujú čokoláde zázračné účinky na zdravie starších ľudí.
Každé jedlo, ktoré si položíte na tanier, môže byť krokom, ktorý pomôže vášmu telu brániť sa proti jednej z najviac obávaných chorôb - rakovine.
Skôr ako samotný čas jedenia je podstatnejšie, kedy sme jedli pred spaním naposledy a čo to bolo za jedlo, hovorí expert na výživu Michal Páleník.
Má veľa vitamínov, pomáha pri trávení aj premýšľaní, s ktorým majú často problémy najmä ľudia v seniorskom veku. Korenina, ktorá rastie takmer všade: mäta.
Keď nám to vo vyššom veku horšie myslí, pomôže nenápadná potravina. Odborníci v novom výskume presviedčajú, že funkcie mozgu dokáže zlepšiť pravidelná konzumácia vajíčok.
K zvýšeniu príde v nasledujúcich mesiacoch naprieč hlavnými kategóriami.
Hoci sa traduje, že konzumácia nezdravých potravín ohrozuje najmä naše srdce, výnimkou podľa nových výskumov nie je ani mozog.
Čo jesť, komu veriť, kde je pravda? Profesor Viliam Bada sa systematicky vracia k myšlienke, že najlepšie potraviny sú prirodzené a najmenej upravované.
Prázdne kalórie. Pojem, o ktorom sa často hovorí, ale málokto sa zamýšľa nad jeho skutočným významom.
Traduje sa, že typické východniarske jedlo podávané na všetkých oslavách, svadbách, krstinách a dokonca aj na karoch, má korene v čase, keď do Uhorska vpadli Turci.
Posledných sedem rokov konzumácia bravčoviny na Slovensku trvale stúpala.
Mŕtvica, srdcové ochorenia, vysoký krvný tlak, tráviace ťažkosti, ale aj rakovina. Čo majú spoločné? Odpoveď je jednoduchá.
Ruský podnikateľ Vladislav Khabliev dvanásť rokov pôsobí na Slovensku. Prichádza s projektom, ktorým by sa naša krajina stala sebestačnou vo výrobe cestovín.
Podľa výživového poradcu, Dušana Plichtu, je večera dôležitejším jedlom ako raňajky. Ide o tzv. "regeneračné jedlo".
Nebezpečná baktéria ohrozila život muža. Podľa všetkého sa do jeho tela dostala v jedle. Hygienici zistili, že v cícerovej nátierke, z ktorej mal muž zjesť, sa nachádza jed botulotoxín.
Praženicu ste už tento týždeň možno pripravili podľa návodu známeho šéfkuchára. A čo tak volské oko?
Ak má byť praženica skutočne chutná, treba ju vraj robiť nasledovne. Tvrdí to aspoň známy kuchár Anthony Bourdain.
Je spotrebiteľ úplne bezbranný? Nie, veď cibuľa bola v minulosti bežne pestovanou zeleninou v každej slovenskej záhrade.