Pozitívny vplyv by to mohlo mať na slovenský gastrosektor, ktorý sa stále nespamätal zo škôd, ktoré mu spôsobila pandémia, tvrdí výkonný riaditeľ AMOBE Juraj Králik.
Riziko ochorení z potravín sa dá znížiť dodržiavaním niekoľkých jednoduchých zásad, napríklad dôkladným varením či skladovaním potravín pri bezpečnej teplote.
V lete sa menia aj nákupné preferencie Slovákov. Viac siahame po zmrzline, nápojoch či ovocí a zelenine, doprajeme si dovolenku. Leto ale bude drahšie ako vlani.
Správna príprava, ale aj skladovanie jedla v lete môže zabrániť nepríjemným zdravotným problémom.
Pokiaľ si nechcete z letného pobytu pri mori či jazere priniesť suvenír v podobe niekoľkých kilogramov navyše, zbystrite pozornosť.
Kvapká z vás pot, cvičíte, zvyšujete objemy nabehaných kilometrov, počítate kalórie a váha stále nejde smerom nadol. Čo je najhoršie, občas sa dokonca úplne nečakane vyšvihne hore.
Pri slove bryndza nám zvyčajne napadnú bryndzové halušky. Celkom logicky.
Pre niekoho možno automatický fakt, ktorým si je istý už v podstate odmalička. Pre iného úplná novinka.
Jedným z trendov súčasnej doby je, že v priebehu jedla by sa nemalo piť.
Šéfkuchári Jaroslav Žídek a Peter Duranský, prvý Slovák s michelinskou hviezdou, ktorý varí vo Viedni, boli hosťami relácie Ide o nás.
Veľkonočné sviatky sú už za nami. V mnohých domácnostiach sa niesli aj v znamení obľúbených sviatočných jedál či sladkostí.
Byť šťastný sa v súčasnej dobe vníma ako rarita. Pritom čo sa pocitu radosti týka, nie je potrebné čakať, kým bude svet okolo nás dokonalý.
Podobne ako u ľudí, aj u mlokov sú jedinci, ktorí rýchlejšie „spaľujú“, čo zjedia. Individuálne odlišnosti v rýchlosti metabolizmu teraz potvrdili vedci.
Švajčiari berú svoj národný pokrm pozostávajúci z rozpusteného syra veľmi vážne. Robot dokáže fondue pripraviť presne tak, ako si to žiadajú tradície.
Výber potravín a prípravu jedál výrazne ovplyvňujú aj naše chute. Okrem tradičných sa objavujú stále ďalšie. Jednou z nich je tuková.
Európska komisia (EK) oznámila že, povolila uvádzanie cvrčkov domácich (Acheta domesticus) ako nových potravín na jednotnom trhu Európskej únie.
Nech si hovorí kto chce, čo chce, oslavovanie lásky a náklonnosti medzi partnermi určite nemá nič spoločné s komerciou.
V súvislosti so sviatkami väčšinou hovoríme o tom, čo sme napiekli a navarili... a ako z toho všetkého pribrať čo najmenej.
Zlá nálada? Šup sem s čokoládou alebo s koláčikom! Funguje to dokonale.
Ak ste sa v poslednej dobe stretli so záplavou potravín, ktorých obaly a etikety sľubujú, že pomôžu vášmu imunitnému systému, nie ste sami.