Mladý šípkar spôsobil minimálne na ostrovoch ošiaľ.
Trendu ochrany životného prostredia sa v poslednej dobe prispôsobujú aj výrobcovia potravín, ktorí hľadajú rastlinné alternatívy k mäsovým výrobkom.
15-tisíc kebabových fastfoodov živí 50-tisíc ľudí a ročný obrat presahuje dve miliardy eur. V Nemecku sa predáva denne okolo 2,2 milióna dönerov.
Grilovanie patrí k najpríjemnejším kulinárskym činnostiam. Vďaka zvláštnej atmosfére plnej dráždivých vôní dostávajú jedlá pod holým nebom nový rozmer.
Mäso na ihle môžeme pripravovať na panvici, v rúre aj grilovať. Ponúkame vám niekoľko receptov.
Futbalista Lukas Podolski si v rodnom Kolíne nad Rýnom otvoril reštauráciu na kebaby. O slávnostné predstavenie podniku postaral sám hráč.
Európsky úrad pre bezpečnosť potravín v súčasnosti pracuje na štúdii zdravotných dopadov požívania fosfátov, ktorú by mal dokončiť v budúcom roku.
Obľúbená mäsová pochúťka kebab, ktorá sa pripravuje na grile alebo ražni, sa podrobí dôkladnejšiemu pohľadu na to, čo obsahuje.
Tureckí šéfkuchári, ktorí si želajú vyvrátiť stereotypy o tučnej a príliš jednoduchej strave, sa snažia očistiť povesť národnej gastronómie a ukázať svetu, že turecká kuchyňa má čo ponúknuť. Píše o tom agentúra AFP.
Je prakticky nemožné navštíviť Nemecko a neochutnať currywurst alebo bratwurst. No bez ohľadu na ich slávu sa zdá, že Nemci sa nemôžu nabažiť döner kebabu.
Tento pouličný pokrm je taký obľúbený, že skupinka študentov skúmala riešenie problému "kebabový dych". Ide o nápoj s názvom Papa Turk.
Bratia Robo a Pavol Šarinoví z Veľkého Krtíša rozbehli biznis pre seba, no najmä pre hendikepovaných. Zastrešujú sieť obchodov s kebabmi, v ktorých pracujú zdraví aj nepočujúci.