Chuť na koláče nezávisí od ročného obdobia, len v teplom počasí sa nám veľmi vypekať zložité kreácie nechce. Ponúkame alternatívu – koláče, ktoré sú jednoduché na prípravu a určite si na nich pochutíte.
Dni sú ešte dlhé, počasie často nevľúdne, na vianočné koláčiky sme už zabudli. Takže je optimálny čas pre milovníkov dezertov, urobiť si radosť niečím sladkým.
Čo si predstavíte, keď sa povie svadobné koláče? Plné misy a podnosy sladkostí s ťažkými plnkami? Moderné svadobné koláčiky vyzerajú úplne inak.
Vypekať, keď je vonku 30 stupňov, nie je to pravé orechové. Alternatíva je kúpiť si koláčiky v cukrárni. Alebo ak uprednostňujete vlastnú výrobu, urobiť si niektorý podľa týchto receptov.
Nie vždy sa pri príprave dezertov všetko vydarí tak, ako si predstavujeme. Vtedy je každá rada dobrá. Tu je niekoľko nápadov, ktoré pomôžu zachrániť nevydarené koláče.
Budú chlieb, rožok, koláče a múka, z ktorej sa pečú, drahšie?
Mak patrí k slovenskej gastronomickej tradícii a cukrárenstvo bez neho si u nás ani nevieme predstaviť.
Tvaroh, mak, lekvár, orechy a lesné ovocie skryté v kysnutom, piškótovom či lístkovom ceste... Tieto dobroty chutia na ľudovom i kráľovskom stole.
Vyprážaná ryba, kapustnica a koláče. Chce to chvíľku oddychu. Telo, a najmä žalúdok, potrebujú krátku a účinnú očistu.
Trendové Vianoce? Možno. Najnovšie prieskumy ukázali, že posledné roky ovplyvňujú trendy vianočné nákupy či zdobenie stromčeka.
Kate Beckinsale, Jessica Biel aj Emma Stone - všetky sú štíhle ako prútik a predsa majú spoločnú zábavku - pečenie koláčov!
Je tu čas pomalý, čas malín... V hlavnej sezóne, ktorá trvá od začiatku júla až do konca septembra, sa ich oplatí konzumovať do sýtosti.
Niet krajšieho koníčka ako pečenie. S radosťou z tvorenia a vymýšľania, zo samotného pečenia a napokon z chvály, keď moje koláče a zákusky chutia...
Čaj matcha je v poslednom období obľúbeným životabudičom. Ale pozor! Nemusíte ho iba piť. Môžete ho pridať aj do koláčikov, ktorým prepožičia zaujímavú zelenú farbu. Ako na to?
Naše staré mamy často piekli dobroty z kysnutého cesta, či už koláče, alebo buchty. A vykysnuté cesto potom plnili rozličnými skvelými plnkami.
Moderátor Braňo "Bruno" Ciberej bude sviatky pokoja tráviť vo svojom rodisku, v kruhu najbližších, na čo sa nesmierne teší.
Prišlo obdobie dobrôt z rôznych druhov letného ovocia, ktoré sa môžu pri pečení kombinovať medzi sebou a dajú sa pripravovať z rozličných druhov cesta.