Krásny obal, na ňom obrázok šunky, nad ktorým sa vám zbiehajú slinky – kto by odolal a nekúpil? Najskôr si však radšej pozorne prečítajte informácie na obale.
Ak sa pri nákupe potravín nezaujímate len o cenu, ale vyberáte aj podľa kvality, potom určite čítate informácie na obaloch. Práve údaje o zložení a pôvode vám povedia, či je potravina zdravá a bezpečná.
Nemusíte čakať na Nový rok. Pokojne môžete začať so zmenou životného štýlu okamžite, po dočítaní článku. Už za pár týždňov na tom budete zdravotne lepšie.
Rekordne vysoká inflácia výrazne zmenila nákupy v potravinách. Potvrdzujú to obchodníci i analytici.
Pri nákupe potravín sa neponáhľajte, dajte si na výbere záležať, aby ste nevyhadzovali peniaze za nekvalitu. Prinášame tipy, čo je dobré vedieť.
Či už dávate prednosť bravčovému, hydine alebo rybám, dôležité je, aby ste pri nákupe vedeli, čo je dôležité a vybrali si dobre.
Nový systém triedenia kuchynského odpadu má prispieť k zníženiu plytvania jedlom i potravinami a šetreniu výdavkov na komunálny odpad.
Využívajte mrazničku a chladničku správne, aby potraviny nestratili na kvalite.
Na celom svete patrí k najobľúbenejším nápojom. Ak chcete naozaj ulahodiť chuťovým pohárikom, dajte si záležať na jej výbere. Viete, čo je dôležité?
Pri nakupovaní balených potravín si vždy pozorne prečítajte, čo obsahujú. Pomôže vám to vybrať si kvalitné produkty.
Sypaný čaj je kvalitnejší ako čaj v nálevových vrecúškach, jednotlivé ingrediencie sa z neho môžu naplno uvoľniť. Dôležitý pre dobrú chuť je aj spôsob prípravy.
Žijeme v paradoxných časoch. Každý deviaty človek vo svete hladuje alebo trpí podvýživou, na druhej strane sa tretina populácie borí s nadváhou alebo obezitou.
Rozhodnutie ponúkať zákazníkom slovenské potraviny a produkty riaditeľ a majiteľ Yeme Peter Varmuža neoľutoval. Naopak, spoluprácu chce rozširovať.
Kúsok nostalgie, ale aj dôkaz, že čo je dobré, tomu ľudia ostávajú verní dlhé roky. Mnohé úspešné slovenské výrobky majú zaujímavú históriu.
Dbajte na to, aby ste kvalitné a zdravé potraviny aj bezpečne skladovali a spracovali. Poznáte zásady?
Hoci patria k najzdravším pokrmom, máme v ich spotrebe čo doháňať. V roku 2017 ich u nás len 53 % ľudí jedlo aspoň raz denne, kým priemer EÚ je nad 60 %.
Vyše 700 potravín v krajinách Európskej únie sa hrdí chráneným zemepisným označením. Slovensko má početné zastúpenie najmä výrobkov zo syrov.
Od januára budúceho roka má začať platiť novela zákona o potravinách, ktorá zavádza tzv. Potravinový semafor.
Kvalitné potraviny ľudia oceňujú čoraz viac. Návrat k prirodzeným chutiam je podľa Petra Varmužu spôsob, ako sa dá ideálne prepojiť fyzické a mentálne zdravie.
Tuky, med, korenie či víno, ale i ďalšie potraviny lákali falšovateľov už v 19. storočí a nepoctivci sa nájdu aj dnes. Viete, čím sa môže klamať?