Metabolizmus je základný proces, vďaka ktorému organizmus premieňa potravu na energiu.
Nie je ocot ako ocot. Ten bežný používame na dochucovanie, alebo na vyváranie vodného kameňa z rýchlovarnej kanvice. Jablčným octom by však bolo škoda takto plytvať.
Škorica, toto obľúbené korenie, nielenže dodáva vôňu a chuť jedlám, ale má aj množstvo pozitívnych účinkov na naše zdravie.
„A niektorí dokonca po viacnásobných diétach budú musieť dosiahnuť z počiatku opak - zvýšiť príjem energie a možno trochu priberú. Voláme to jeden krok vzad a dva kroky vpred.“
Kel je jedným z najbohatších zdrojov živín medzi potravinami z rastlinnej ríše, obsahuje množstvo vitamínov a minerálov. Pritom sa mu v strave prakticky vyhýbame.
Všetci občas premýšľame, koľko a čoho zjesť, aby sme schudli, udržali si zdravie a predĺžili život. Pretože to, čo máme na tanieri, výrazne ovplyvňuje dĺžku života a naše zdravie.
Alkohol má schopnosť popliesť nám hlavu. Môžeme si ním ohroziť aj zdravie. Pretože pri alkohole aj málo stačí a pár promile rozladí organizmus na dlhé obdobie.
Zložité počty, ale zato zaujímavé výsledky. Odborníci prichádzajú s vzorcom, podľa ktorého si dokážeme určiť to, koľko energie potrebujeme počas dňa, aby sme skutočne schudli.
Môže sa pestovať sólo alebo na opakovaný zber, v každom prípade sa oplatí na túto rastlinu počkať.
Ruka v ruke so zhadzovaním nadbytočných kilogramov idú rôzne diétne programy. Tento spôsob chudnutia si nevyžaduje veľkú námahu, žiadne exotické jedlá či „zázračné“ pilulky.
Úzke plody výrazných farieb nie sú pre každého. No kto si ich obľúbi, ten v nich má prírodný liek na mnohé neduhy.
Darí sa jej v miernom pásme a v dobre vyhnojenej pôde. Zberáme ju na jar a začiatkom leta, dodá nám veľkú dávku živín.
Pokiaľ si nechcete pokaziť figúru, buďte na pozore. Zaraďovanie niektorých drinkov do pitného režimu môže spôsobiť nepriaznivé vedľajšie účinky.
S narastajúcim vekom spaľovanie uberá na intenzite. Čím sme starší, tým viac máme pocit, že priberáme aj z vody. Existujú však cesty, ako opäť metabolizmu dodať turbo.
Ak ju považujete len za burinu, potom veľmi podceňujete využitie tejto rastliny v kuchyni.
Vedeli ste, že začiatok zhadzovania hmotnosti sa začína v hlave? Úspech chudnutia nespočíva v počítaní kalórií, ale v celkovom pochopení výživovej hodnoty potravín.
Zaujímavý výskum presviedča, že nežnejšej polovičke ľudstva pomáha so zhadzovaním nadbytočných kilogramov kakaová maškrta Dôležité je aj načasovanie jej konzumácie.
Na potulkách po prírode ju nájdete len ťažko a je chránená. Preto je dobré ju pestovať, je to obdivuhodná liečivka.
Nie je taká populárna ako žihľava, ale veľmi sa na ňu podobá, a to nielen pokiaľ ide o vzhľad, ale aj liečivé účinky.
Odopieranie si niektorých druhov potravín v snahe schudnúť nadbytočné kilogramy môže narobiť poriadne problémy.