Obsahuje aj veľa antioxidantov chrániacich srdiečko.
V normálnej slovenskej zime, akú som prežil po väčšinu života, sú stromy vo fáze dormancie - genetického spánku.
Dnes kúpite v supermarketoch celý rok bez ohľadu na sezónu mnohé druhy ovocia i zeleniny a nie je to žiadna rozprávka.
Máte pocit, že niekto si blízko len kýchne a vás už skláti choroba do postele? Je načase spraviť niečo so svojou imunitou.
Už 200 gramov tohto ovocia dodá odporúčanú dennú dávku vitamínu C a osvedčilo sa v boji proti zápalom.
Pomáha pri tráviacich ťažkostiach ako je pálenie záhy, plynatosť, hnačka a vracanie. Má tiež vynikajúce protizápalové a protirakovinové účinky.
Čo všetko skrýva potravina, ktorú máme teraz doma všetci?
Antioxidanty z tohto ovocia zápasia aj s najväčším nepriateľom kardiovaskulárneho systému -cholesterolom.
Vedci veria, že ich program pomôže zabezpečiť potravinovú bezpečnosť krajiny napríklad v rokoch, keď úrodu poškodí nepriazeň počasia ako sú búrky alebo záplavy.
Únava neobchádza žiadnu vekovú skupinu. Pokiaľ sa nevieme zbaviť neustáleho zívania a polihovania, na pomoc prichádza obyčajné ovocie.
Akciové plody sa nehodia na zaváranie, sú už mäkké. Okrem toho v mobile treba mať aplikáciu príslušného reťazca. Pre mnohých dôchodcov prekážka.
Ako sa však vo vysokých horúčavách schladiť tak, aby to bolo pre naše telo prospešné?
Koľko ich treba denne skonzumovať, aby sme pomohli predísť vzniku dny?
Ľudia, ktorí ich plody ochutnali, prišli aj toho roku napriek vysokej cene ovocia.
Plody tohto ovocného stromu pripomínajú banány a chutia ešte lepšie. Bez problémov sa dajú dopestovať aj v našich podmienkach.
Veľa či málo? Priemerne vraj každý z nás skonzumuje viac ako šesť kilogramov jahôd ročne. I napriek tomu, že ide na prvý pohľad o vysoké číslo, odborníci vravia úplný opak.
Toto cenné ovocie sa už pestuje aj v Európe. Keď naň natrafíte, určite ho ochutnajte. Môžete si ho aj vypestovať.
Dnes o našej plantáži vie celé okolie a ľudia z okresu Nové Zámky a Levice prichádzajú vo veľkom počte, tvrdí ovocinár Ivan Gombár.
Rôzne druhy exotického ovocia sa už stali bežnou súčasťou nášho jedálnička. Pri tomto ovocí si však treba dávať na jednu vec pozor.
Či už pestujete zeleninu a chcete dosiahnuť dobrú úrodu alebo by vás potešila záplava kvetov, rastlinám teraz pomôžete jedným úkonom.