Kde vziať kačaciu alebo husaciu masť, ak práve nemáme zásobu v chladničke? Priam ukážkovo tu poslúži koža z pŕs.
Francúzsky termín foie gras - husacia alebo kačacia pečeň - je výraz pre delikatesu, ktorú nemajú na prestretom stole príliš často ani Francúzi.
Či už z domáceho mäsa, alebo mäsa z dovozu, čoraz viac z nás si steak objednáva ako delikátnu pochúťku.
Zelená fazuľka, to sú nedozreté plody veľkej fazule, ktoré sa konzumujú aj so svojím obalom.
Ak nás prikvačí hlad a poruke nemáme nič väčšie na jeho zahnanie, oplatí sa siahnuť po orieškoch či semenách. Orechy sú zdravé, výživné a ľahké na uskladnenie.
Aj príprava hovädzieho a teľacieho mäsa môže byť veľmi rýchla.
Teľacím mäsom nazývame mäso hovädzieho dobytka zabitého vo veku do ôsmich mesiacov.
Angličania aj Nemci zhodne vyhrali 13-krát, ďalších 6 zápasov sa skončili remízami. Anglickí futbalisti potiahli sériu bez prehry na Wembley už na sedem zápasov.
Lukáš Štetina bol žiadaným artiklom aj na predzápasových rozhovoroch, keďže dva roky pôsobil v ukrajinskom Metaliste Charkov.
V šiestom vzájomnom dueli oboch krajín si Ukrajinci pripísali nad Slovákmi druhý triumf (pri troch remízach a jednej prehre), skóre je už pre nich priaznivé 7:6.
Kapusta je malá lekáreň. Navyše aj jednoduchým surovinám pridáva nové chuťové rozmery.
Veľké plus pstruha, ktorý je vskutku unikátnou rybou, je jeho pomerne ľahká dostupnosť v čerstvom stave, nekomplikovaná príprava a chutné jemné mäso.
Najčastejšie sa v slovenskej kuchyni varí polievka z rýb sladkovodných, a to najmä v období Vianoc.
Čína je rodiskom mnohých zdravých a kvalitných potravín. Čínska kapusta nie je žiadnou výnimkou, najmä preto, že má nízku kalorickú hodnotu.
Dodá lahodnú chuť nielen jedlám talianskej kuchyne. Je dobré ho mať pri varení po ruke.
Divina vo všeobecnosti má málo tučné mäso, ktoré si pýta šťavnaté doplnky. Preto ju dopĺňame omáčkami, ktoré sú často dosť odlišné od omáčok k iným druhom mäsa.
Po tom, ako slovenská futbalová reprezentácia stratila možnosť zahrať si baráž o postup na MS 2018, SFZ dolaďuje novembrový program tímu Jána Kozáka.
Vynikajúce predjedlá a dezerty na slávnostnom stole nesmú chýbať.
Daňo skóroval do siete Ottawy a v 54. minúte prelomil nerozhodný stav 3:3. Gólová akcia sa zrodila po spolupráci s Nickom Petanom.
Prešporskí kuchári boli okrem iného majstri vo varení polievok. Nejedna reštaurácia či kaviareň mali svoju vlastnú receptúru.