Probiotiká hrajú v organizme dôležitejšiu rolu, ako sme si mysleli.
Koľko jej jesť, aby mala na zdravie skutočne vplyv?
Zvýšte v strave konzumáciu tejto potraviny, prospeje vám zázračne.
Ak trpíte na zápach z úst, je to problém nielen pre vás. Mnoho ľudí ho hasí ústnou vodou, no ide o najmenej spoľahlivý spôsob, ako sa cítiť v spoločnosti „bezpečne“.
Aj kyslá kapusta obsahuje najviac živých baktérií iba v určitom období od naloženia do suda.
Probiotikum má dve základné funkcie.
Dajú sa črevné baktérie dopestovať v laboratóriu?
Probiotiká posilňujú črevný mikrobióm, a teda aj imunitu. Pomáhajú udržať zdravé srdce a dokonca bojujú proti depresii.
Chlieb, áno či nie? Pred touto otázkou často stojíme v prípade, keď sa snažíme udržiavať príjem sacharidov na uzde.
Takýchto žien nepochybne nie je veľa. Ale za pokus to stojí. Čo je cieľom?
Ako alergia súvisí s mikrobiómom a prečo sa treba sústrediť na fermentované potraviny.
Ako nezabiť probiotiká a céčko pri varení kapustnice. Aký užitočný vitamín čistiaci cievy sa v nej ešte nachádza?
15. ročník najväčšej konferencie o probiotikách a črevnom mikrobióme sa práve koná v Bratislave.
Pokiaľ únavné cvičenie a diéta neprinášajú vytúženú postavu, niekde je problém. Odborníci presviedčajú, že chudnutie bez zdravého tráviaceho systému nemá zmysel.
Zvlášť v zime čelí obranyschopnosť organizmu tlaku chorôb. O imunitu sa treba starať. Ako na to hovorí pre Pravdu farmaceutka Mgr. Adriána Fechová.
V "akútnej situácii“ naše telo dokáže prudko zvýšiť priepustnosť čriev. Nie vždy je to však pre telo dobré.
Dr. Alojz Bomba, jeho syn Norbert a Martin Harant spojili svoje sily a vytvorili spoločnosť, ktorá prinesie najmodernejšie riešenia na poli črevného mikrobiómu.
Hľadáte nápoj na podporu imunity, krásy, energie a dlhovekosti? Nemusíte piť žiadne exotické riasy, ani drahé elixíry. Odpoveďou je starý dobrý kefír.
Kvalitná kyslá kapusta je ideálnou voľbou, ako si posilniť imunitu. Navyše je to tradičná slovenská potravina s vitamínom C a probiotikami.
Slovenský mikrobiálny fenomén, unikátny patent prírody, prírodná konzerva, ktorá zachováva všetky pôvodné zložky ovčieho mlieka. Na čo si dávať pri jej kúpe pozor?