#recept


Zoradiť podľa: dátumu čítanosti
hydinový šalát, dresing

Hydinové variácie na tému šaláty

28.03.2017 11:00

K šalátom spravidla nesmie chýbať dresing. To platí aj o šalátoch s hydinovým mäsom, pričom rolu dresingu často plní majonéza, smotana či jogurt.

chren

Keď jedlo páli ako čert

27.03.2017 09:30

Nielen cudzokrajné korenie a papričky, ale aj chren, žerucha, reďkovka či zázvor dávajú jedlu nový rozmer.

čili, paprika, papričky, štipľavé, pikant

Pekelne pálivé papričky hrejú ozaj diabolsky

26.03.2017 11:00

Nejedna národná kuchyňa má vo svojom repertoári pálivé jedlá, ktorú dodávajú pokrmom rozmanité koreniny. Predsa však dominuje pálivá paprika.

šalát s krevetami a karamelizovaným ananásom

Mäso vhodné na rýchle pochúťky

25.03.2017 14:00

Z jednoduchých čerstvých surovín môžme šetrným spôsobom pripraviť chuťovo vyvážené, atraktívne jedlo.

jahňacie kofty s tahini dresingom, mleté mäso

Tajomstvo rolovaných kapustných listov

17.03.2017 12:00

Mäso pripravujeme na sto spôsobov, ale stále skúšame nájsť ten sto prvý: spôsob originálnejší a chutnejší.

plnené mäsové taštičky

Ako správne zaobchádzať s mäsom

07.03.2017 13:00

Pred samotným nákupom a kuchynskou úpravou mäsa by sme mali poznať niekoľko pravidiel pre správny výber mäsa a ďalšie spracovanie.

chia puding

Základné podoby zdravia a výkonnosti

05.03.2017 14:00

Pri zdravom varení sa kvalitné suroviny spracovávajú šetrnými technikami.

sladké zemiaky, zdravé potraviny

Zdravé potraviny v zdravej kuchyni

04.03.2017 14:00

Wellness nie je len cvičenie, je to životný štýl založený na správnom stravovaní a dostatočnom pohybe.

cícer

Zabudnutá všestranná strukovina

24.02.2017 13:00

Cícer je v našej kuchyni takmer zabudnutá strukovina, pritom sa dá v kuchyni pripraviť na mnoho spôsobov.

hrášková nátierka, strukoviny

Jednoduché odbúranie účinkov fazule

22.02.2017 13:00

Strukovín v jedálničku sa netreba vzdať len preto, že nafukujú.

strukoviny, bielkoviny

Čo skrývajú strukoviny. A ako proti nadúvaniu z nich?

19.02.2017 14:00

Strukoviny sú z pohľadu pomeru jednotlivých zložiek výživy veľmi zdravou potravinou. Ich spotreba na Slovensku je stále ešte nízka, aj napriek tradícii.

med, medovina

Základné kategórie sladkej pochutiny

12.02.2017 14:00

Včelstvá nám ponúkajú med rôznych vôní, farieb a chutí.

bábovka s medom a jablkami

Medovina na Valentína

11.02.2017 14:00

Medovina je jedným z najstarších alkoholických nápojov, hovorí sa o nej ako o tradičnom slovanskom elixíre, pričom je opradená množstvom legiend a mýtov.

tvaroh, syr

Procedúry prípravy tvarohu a syra

04.02.2017 17:00

Tvaroh má mnoho blahodarných účinkov na ľudský organizmus a dá sa pripraviť aj v domácej kuchyni.

marinované a údené diviačie karé, divina

Je vám zverina po chuti? Kedysi bola lahôdkou číslo 1

03.02.2017 17:00

Mäso z diviny je kvalitatívne lepšie ako mäso domácich jatočných zvierat. Má viac bielkovín, je jemnejšie a lepšie stráviteľné.

čerstvý syr, riccota

Čerstvé syry sú kráľovskou pochutinou

02.02.2017 13:00

Syr mal a stále má nezastupiteľné miesto na stole obyčajných ľudí, ale aj na stoloch vladárov. Má nespočetné množstvo podôb.

paradajkový šalát s tofu a červenou cibuľou

Cibuľa - poklad zo špajzy

26.01.2017 15:00

Cibuľa má dôležité miesto v domácej lekárni aj v každej kuchyni. Ponúkame pár rád, ako ju v kuchyni použiť najlepšie.

šošovica

Zdravý mix špenátu a šošovice na zimu! Zahrejte sa chutnou polievkou

16.01.2017 17:00

Prídete domov z práce, premrznutá po ceste z autobusovej zastávky. A núka sa otázka, čo na večeru.

cesnak, bravčové mäso

Malé silné strúčiky

15.01.2017 14:00

Najsilnejšie druhy cesnaku majú zvyčajne najmenšie strúčiky. Malý silný cesnak je účinnejší ako veľký slabý. To väčšina bežných spotrebiteľov nevie.

cibuľa, zelenina, varenie

Cibuľa je kráľovnou kuchyne

14.01.2017 17:00

Cibuľa je na celom svete najpoužívanejšou kuchynskou zeleninou. Nezaobíde sa bez nej takmer žiadna príprava mäsa a zeleniny.

Kalendár
Po Ut St Št Pi So Ne
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31