Pravidlá predpisovania humánnych liekov, zdravotníckych pomôcok alebo dietetických potravíns a od začiatku augusta zmenia.
Kašeľ, významný obranný reflex, môže ho vyvolať množstvo príčin. Niekedy je neškodnou reakciou na prašné prostredie, inokedy je signálom vážnejšej poruchy.
Novela zákona o liekoch zmenila pravidlá predpisovania humánnych liekov, zdravotníckych pomôcok alebo dietetických potravín.
Morčacie mäso, osobitne biele, je veľmi jemné, málo mastné a možno z neho pripraviť celý rad jedál.
Francúzsky termín foie gras - husacia alebo kačacia pečeň - je výraz pre delikatesu, ktorú nemajú na prestretom stole príliš často ani Francúzi.
Čo už môže byť náročné pri príprave obyčajnej praženice? Máte pravdu, naozaj nejde o recept, ktorý by nezvládol aj kuchár - začiatočník.
O vývare sa hovorí, že je nevyhnutným fundamentom dobrej kuchyne. A napríklad Francúzi označujú vývar slovami „le fond“ – teda základ.
Podľa dávnej tradície odháňa zlodejov, je zdravý a v kuchyni sa bez neho nezaobídeme.
Púpave oprávnene patrí miesto na jarnom stole - v tomto období najmä jej listom. Nie je to obyčajná burina, ako ju vníma našinec.
Jeseň je časom tekvice. Využite sezónnu ponuku a tentoraz siahnite po maslovej tekvici.
Praženica je jedno z najtradičnejších jedál. Či už ide o raňajky, alebo v momentoch, keď zlyháva naša fantázia a potrebujeme sa zasýtiť.
Ak sa zaujímate o to, ako využiť čo najviac zvyškov v kuchyni a plytvanie potravinami tak obmedziť na minimum, máme pre vás tip. Hoci si pýta trochu viac času, oplatí sa ho vyskúšať.
Ružičkový kel je úžasná zelenina, ktorá dodá nielen polievkam skvelú chuť. Tak ako ho niekto zbožňuje, tak ho mnohí nemajú radi.
Na veľkonočnom stole nikdy nechýba niečo sladké – zákusky, koláče, torty a tortičky alebo aspoň drobné pečivo. Je to sviatok kúpačov a šibačov, ale aj cukrárov.
Nemáte chuť na mäso? Pripravte si letnú večeru, zapekanú cuketu so syrom feta.
Vírusy a bacily na nás útočia na každom kroku, ale pomocník sa nájde - mnohí mu hovoria európsky ženšen, ale aj bylinka mladosti.
Jednoduchá a rýchla príprava, málo riadu, využitie kvalitných no na pohľad nie tých najkrajších zvyškov.
Divina vo všeobecnosti má málo tučné mäso, ktoré si pýta šťavnaté doplnky. Preto ju dopĺňame omáčkami, ktoré sú často dosť odlišné od omáčok k iným druhom mäsa.
Ak ste ešte nepočuli o slávnych cestovinách z Tik Toku, teraz je ten správny čas.
Paradoxy doby; v bufete vám naservírujú sviečkovicu s exotickým ovocím a v noblesnej drahej reštaurácii pohánkovú kašu.