Rozhodnutie vybrať si vhodnú chvíľu na jedenie prináša podľa vedcov so sebou omladzujúce účinky na organizmus.
Sladké prvé jedlo dňa môže potešiť chuťové poháriky, neprinesie však veľa radosti pri pohľade do zrkadla.
Má sa ovocie jesť iba ráno a dopoludnia?
Predsavzatia v podobe zhadzovania nadbytočných kilogramov tuku nás často dostávajú do stresu. Dokážeme chudnúť aj takým spôsobom, aby sme sa necítili podráždene?
Nízka váha sa u starších ľudí spája so znížením pohyblivosti, častými úrazmi, ale aj psychickými ťažkosťami.
Nekonečné zívanie, nechuť do života a umorujúci nedostatok energie. Aj takéto podoby má únava u ľudí nad šesťdesiat rokov. Čo s tým môžeme robiť?
Aj vy bojujete s jarnou únavou? Alebo je to nebodaj stav, ktorý už trvá od minulého roka? Získať energiu do každodennej rutiny nie je vždy jednoduché.
Zelený čaj, káva, kakaové bôby sú známe zásobárne energie. Existuje však aj niekoľko ďalších pokrmov, ktoré sú schopné vaše telo povzbudiť prakticky na počkanie.
Otázka, ktorá trápi vedcov už po desaťročia. Zatiaľ čo jedna skupina odborníkov velebí stravovanie s nízkym obsahom sacharidov, druhá časť nízkotučné diéty.
Hodí sa ku karfiolu alebo marhuľovým knedliam. Ale k cestovinám? Verte nám. Strúhanka dá vášmu jedlu šmrnc.
Športujeme v domnení, že robíme pre svoje telo niečo dobré, užitočné. Avšak našim zubom to, zdá sa, môže ublížiť.
Vzdať sa všetkého dobrého až na 40 dní, to je skutočne výzva. Vyčerpávajúce, čo poviete? Skúste to s týmito tipmi.
Diabetik by mal jesť pravidelne a častejšie malé porcie vhodného jedla. Posledné jedlo sa má podávať najneskôr dve, ale radšej tri hodiny pred spánkom.
Vedci tvrdia, že časté pochutnávanie na mäsitých maškrtách môže viesť k nedostatočnej výžive. A predsa sa niektorí radi inšpirujú tzv. „mäsožravou“ diétou.
O ideálnom stravovaní sa veľa diskutuje. Austrálčan David Higgins spomenul päť najčastejších mýtov.
Existuje nespočetné množstvo diét. A zároveň stále veľa ľudí, ktorí sú so svojou váhou nespokojní a preto by chceli schudnúť.
Hektický životný štýl a sedavé zamestnanie sa podpisujú pod naše podlomené zdravie a nadváhu.
V mnohých domácnostiach sa deň začína raňajkami, ktorých súčasťou sú kukuričné vločky.
Výborne chutí grilovaná, ale aj pečená, vyprážaná alebo varená. Čítajte viac o tom, prečo sa ju oplatí konzumovať (nielen v lete).
Hrášok vďaka obsahu bielkovín dodáva silu a rýchlo zasýti, pritom však nemá veľa kalórií a obsahuje dôležité živiny.