Potrebujeme po šesťdesiatke viac živín ako mladí ľudia? A ktorých?
Vysoké hladiny cholesterolu idú ruka v ruke s vyšším rizikom vzniku srdcových chorôb. Dobrou správou je, že existuje prevencia. Ako znížiť „zlý“ cholesterol a zvýšiť ten „dobrý“?
Nezdravé jedlo, nepravidelná strava a málo pohybu. To sú hlavné dôvody neustáleho nárastu počtu civilizačných ochorení.
Zamestnávateľ je povinný zabezpečovať zamestnancom stravovanie zodpovedajúce zásadám správnej výživy. V ktorých prípadoch to urobiť nemusí?
Okrem desiatich odporúčaní, ako zachovať vaše kĺby v čo najlepšom stave pridávame aj informácie ako sa stravovať, aby kĺby fungovali čo najdlhšie.
A prečo majú ázijské krajiny nižší výskyt rakoviny prsníka.
Dochádza vám fantázia v príprave chutných a atraktívnych raňajok a desiatej pre vašich školákov? Poradíme vám.
Sú jedlá, ktoré vás zasýtia a dodajú vášmu telu energiu, ale súčasne nabudia metabolizmus k výkonu. Ak totiž budete jesť správne, nikdy nebudete nekontrolovateľne priberať.
Obsahujú omega-3 mastné kyseliny, bielkoviny, vápnik, fosfor, sú ako misionári zdravej výživy na našich tanieroch.
Na tanieri britskej panovníčky sa často na obed objavovala cuketa či ryba morský čert. A čo si dopriala na raňajky a večeru?
Vo vyššom veku sa s pocitmi smútku, zbytočnosti a osamelosti vyrovnávame o čosi ťažšie. Niekedy sa derú na povrch bez zjavnej príčiny.
Pozrite si prehľadnú tabuľku rozdelenia sacharidov a ako sa stravovať, ak máte diabetickú diétu.
Nie je nič horšie, ako keď zistíte, že si pod tričkom nosíte „ľadvinku“, ktorá sa nedá odopnúť. Tukový vankúšik vám vyskočí nad pás, ktorý je potrebné rozpustiť.
Máte cukrovku a vidíte problém v stravovaní? Ak pochopíte fyziologické procesy spojené s konzumáciou potravy, bude sa vám zdať stravovanie jednoduché.
Klasických gastrolístkov v peňaženkách zrejme ubudne. Zamestnanci si od marca majú vyberať medzi peniazmi a stravným lístkom.
Neteší vás pohľad do zrkadla a dôvodom je prečnievajúci tuk v páse? Pokiaľ sa odstránia základné príčiny hromadenie tukových vankúšikov, štíhle telo je na dosah.
Existujú rôzne faktory, ktoré spôsobujú, že je ťažšie schudnúť v dospelosti a ešte ťažšie to je v starobe, píše taliansky denník Corriere della Sera.
Ak sa cielené zhadzovanie nadbytočných kilogramov na váhe zastaví na bode mrazu, buďte na pozore. Počiatočné úspechy môžu prekaziť chyby v stravovaní a cvičení.
Všetci budeme múdrejší, zdravší a poučenejší, ak necháme na pokoji módne trendy v stravovaní, napísal pre denník USA Today Alex Berezow, autor knihy Little Black Book of Junk Science.
Mäso je pravidelnou súčasťou jedálnička Slovákov. Mäso z vysokej zveri si doprajeme len zriedka, no pre jeho účinky na organizmus sa odporúča zaradiť ho do jedálnička pravidelne.