Veríte na charakteristiky podľa znamení zverokruhu? Potom by ste mali vidieť toto.
V našich končinách sa pomaly začína udomácňovať, aj keď sa obchodoch ešte neobjavuje bežne. Chutná listová zelenina - mangold.
Vysoký krvný tlak je civilizačnou chorobou, ktorá nebolí a ktorej sa v produktívnom veku nevenuje pozornosť.
Za alebo proti? Aromatická bylina si nachádza svojich milovníkov i nepriateľov.
Jedna z najpestovanejších plodín dáva nášmu telu mnoho látok, ktoré sú veľkým prínosom pre zdravie.
Pestovali ju celé generácie, my sme na ňu zabudli. Naša škoda, pretože táto obyčajná zelenina je skutočný poklad.
Na Pravdu sa obrátil takmer 50-ročný Slovák zo stredného Slovenska, ktorý pracoval niekoľko mesiacov v skleníkoch v holandskom Haagu.
S rastlinami je to ako s ľuďmi. Buď si vyhovujú, navzájom si pomáhajú a spolužitie im obojstranne prospieva. Avšak výnimkou nie sú ani tie, ktorým spolužitie neprospieva a "bojujú" o teritórium.
Kým sa do Európy nedostali nové plodiny ako zemiaky a fazuľa, naši predkovia mali v jedálničku veľa inej zeleniny.
Patrí medzi obľúbené druhy zeleniny, mnohí ju poznajú skôr ako burinu. V kuchyni však má nezastupiteľné miesto.
Kaleráb obsahuje až 60 mg vitamínu C v 100 g, veľa karoténu, vitamínu E, B, ďalej kyselinu listovú, draslík, vápnik, železo, zinok.
Kto konzumuje potraviny zdravé pre črevo, necháva tiež roztápať prebytočné kilogramy.
Sacharidy: Niekto ich odsúdi ako zlo, iný ich na tanieri uvíta rád. Jedno je však isté: Ak znížime ich príjem, schudneme rýchlejšie.
O vývare sa hovorí, že je nevyhnutným fundamentom dobrej kuchyne. A napríklad Francúzi označujú vývar slovami „le fond“ – teda základ.
Nenáročná zelenina, ktorú pozná každý, no len málokto si ju dá na tanier. A to je veľká škoda, pretože je plná prospešných látok.
Po zime sa začína záhrada pomaly prebúdzať, a to je ten najvyšší čas začať s jarnými prácami. Marec a apríl je obdobie, keď vysádzame stromy a kríky...
V slovenskej kuchyni je kel Popoluškou, ale zaslúžil by si hodnotnejšie miesto, ak nie samotný piedestál.
Británia je na dodávkach ovocia a zeleniny zo zahraničia závislejšia ako v minulosti.
Na to, aby človek stratil kilogram tuku, musí vydať o 25 až 30 tisíc kilojoulov viac, ako prijal.
Pestujeme ju pre mladé dužinaté výhonky, na ktoré si treba trochu počkať. No oplatí sa, táto zelenina prospieva zdraviu.