Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Abu Dhabí: Minister obrany Naď na veľtrhu podporil slovenský obranný priemysel

Abu Dhabí, 21. februára 2021 – Zbrojárske a technologické firmy zo Slovenska predstavili na medzinárodnej výstave a konferencii o obrane IDEX & NAVDEX 2021 v Abu Dhabí niekoľko noviniek.

23.02.2021 13:58
DN -
Abu Dhabí: Minister obrany Naď na veľtrhu podporil slovenský obranný priemysel
debata

Veľtrh prilákal aj napriek pandémii koronavírusu stovky vystavovateľov zo 60 krajín a približne 70 tisíc návštevníkov. Zbrojárske spoločnosti zo Slovenska účasťou podporil aj minister obrany Jaroslav Naď, rokoval aj so štátnym ministrom pre záležitosti obrany SAE Mohammedom Al Bawardi, a tiež s ministrom zahraničných vecí SAE šejkom Abdulláhom bin Zájed Al Nahján.

„Spojené arabské emiráty sú v oblasti Perzského zálivu významným partnerom s pozitívnym vplyvom na stabilitu tohto regiónu. Naše bilaterálne vzťahy v oblasti bezpečnosti a obrany sú dynamické a flexibilné a v tomto trende chceme pokračovať aj naďalej. Impulzom pre to má byť práve aj dnešná návšteva. Som totiž presvedčený, že Slovensko a tiež náš domáci obranný priemysel má svetu čo ponúknuť,“ priblížil minister obrany Naď s tým, že takýto typ spolupráce je posilnením obranných spôsobilostí oboch krajín.

Svoj stánok na jednej z najvýznamnejších medzinárodných konferencií má v týchto dňoch nielen Ministerstvo obrany Slovenskej republiky, ale i niekoľko slovenských firiem, medzi nimi napríklad LOTN, dubnická DMD Group, či slovenský zbrojársky holding MSM GROUP.

Práve novinka od najväčšej slovenskej zbrojovky vyvolala na veľtrhu v Abu Dhabí veľkú pozornosť. Ide o tankovú a delostreleckú muníciu ráže 105 mm a 120 mm, ktorá podlieha prísnym armádnym štandardom členských krajín NATO. “Ide o najnovší produkt z nášho portfólia, už dnes registrujeme záujem z viacerých krajín,” uviedol viceprezident dubnickej MSM GROUP Pavol Čahoj.

DN -

Dubnická zbrojovka predstavila v Abu Dhabí aj 60 mm mínometné náboje s ultra ľahkým mínometom či veľkokalibrovú muníciu ráže 155 mm, ktorú exportuje zo Slovenska do celého sveta.

Veľtrh potrvá do 25. februára, výstava IDEX & NAVDEX 2021 je organizovaná pod patronátom šejka Khalifu Bin Zayed Al Nahyana, prezidenta a najvyššieho veliteľa Ozbrojených síl Spojených arabských emirátov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Jaroslav Naď #MSM GROUP