Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Gáborík chcel zmenu, ide do Färjestadu

Krídelník slovenského hokejového majstra Dukla Trenčín Marián Gáborík sa v drese svojho materského klubu nepredstaví v januári na turnaji šiestich majstrov najsilnejších európskych hokejových krajín v Petrohrade. Odchovanec trenčianskeho hokeja sa totiž dohodol na hosťovaní do konca januára so švédskym prvoligovým Färjestadom, kde pôsobí počas uzávierky NHL aj ďalší Trenčan Zdeno Chára.

21.12.2004 21:00
debata

„Chcel som zmenu, a preto som sa rozhodol do konca januára pre švédsky Färjestad. Túžil som skúsiť niečo nové, ale plánujem sa na závere sezóny vrátiť do Trenčína,“ nechal sa počuť hviezdny útočník Minnesoty.´

Gáboríka čaká debut v zostave špičkového švédskeho klubu v nedeľu 26. decembra v zápase proti More. V slovenskom “derby“ nastúpi na opačnej strane pravdepodobne kvarteto slovenských reprezentantov – Marián Hossa, Marcel Hossa, Ladislav Nagy a Rastislav Pavlikovský, ktorý sa však zranil počas Loto Cup-u.

„Všetci spoločne odlietame 25. decembra do Štokholmu. Premiéra vo Švédsku bude určite zaujímavá. Už som hovoril aj so Zdenom. Klub je na vysokej úrovni. Osemtisícové hľadisko býva pravidelne vypredané,“ pokračoval Gáborík, ktorý na záver dodal: „Chcel som hrať v Petrohrade, ale taktiež som sa chcel vrátiť na záver sezóny do Trenčína. V Rusku sa bude hrať určite prestížny turnaj, ale pokiaľ bude tím kompletný, radi by sme zabojovali v play off o majstrovský titul.“

Gáborík nastúpil v drese Dukly v 22 stretnutiach ST extraligy a na svoje konto si pripísal 35 bodov za 17 gólov a 18 asistencií. Tretí najproduktívnejší hráč súťaže a najlepší strelec chýbal v drese Dukly už v utorňajšom stretnutí 34. kola najvyššej slovenskej súťaže.

debata chyba