Vzhľadom pripomína mrkvu, chuťou a vôňou zasa aníz. Oslaďte si život s touto nie príliš známou rastlinou.
Používame ho pri varení, varíme z neho čaj aj likér. Pozitívne ovplyvňuje tráviacu aj dýchaciu sústavu.
Používa sa pri vianočnom pečení, ale aj na prípravu čajov. Vo farmácii sa ním maskuje nepríjemná chuť liekov, no aj on sám je liečivý.
Zelenina sa pri grilovaní podáva väčšinou ako príloha. Aj zelenina však môže byť hlavnou hviezdou grilovania, ak vyberiete tú správnu a správne ju pripravíte.
Viete, že čierne, zelené či biele korenie sú vlastne tie isté guľôčky?
Vyprážaný kapor, dvadsať druhov vianočného pečiva a jedna návšteva za druhou. To všetko dá žalúdku poriadne zabrať. Pozrite sa s nami, ako sa znova dostať do rovnováhy.
Týchto sedem byliniek nemá v chladnom ročnom období, plnom chrípok, konkurenciu.