Keď chceme zo zeleniny získať maximum vitamínov, treba ju jesť surovú - no nie vždy!
Ako najlepšie odhadnúť správny čas zberu a zo zeleniny vyťažiť maximum?
Hovorí sa, že najviac vitamínov získate zo surovej zeleniny, no existujú výnimky.
Táto trváca rastlina sa zvyčajne pestuje ako jednoročná plodina. Pochádza z Indie, je chutná a veľmi výživná.
Nová záhradkárska sezóna je tu. Predpestovanie zeleniny na podobločnici má niekoľko výhod a už s ním bez váhania môžete začať.
Pred pár rokmi boli v našich obchodoch vzácnosťou, medzičasom sa stali samozrejmou súčasťou varenia. Baklažány sú pritom na juhu Európy takou samozrejmou súčasťou gastronómie ako paradajky či cesnak.
Chcete si urobiť doma majonézu, ale výsledok nie je taký, ako by ste si želali? Napríklad sa zrazí?
Lahodný baklažán ponúka množstvo chutných variácií, ktoré potešia vaše chute.
Ak sa chcete venovať prevencii proti nádorovým ochoreniam, nemusíte ísť príliš ďaleko. Postačia bežne dostupné potraviny z chladničky a komory.
Baklažán je ľuľkovitá rastlina, jej plodom je ovocie, ktoré však väčšina ľudí považuje za zeleninu.
Čo sa týka zdravia, baklažány majú čo ponúknuť, dokonca znižujú aj riziko srdcových chorôb.
Baklažán je zdravá zelenina, ktorá váš stôl obohatí o netradičnosť a originalitu. Ponúkame vám zopár receptov.
Vážia sa na gramy, a predsa dajú jedlu celkom inú chuť, vôňu, vzhľad, ba aj látky pre zdravie.
V kuchyni sú najlepšie menšie baklažány, pretože nie sú také horké a nemajú veľké semená.
Baklažán je rastlina príbuzná so zemiakmi a paradajkami, pestuje sa pre svoje fialovočierne plody.
Baklažán je chutný a predovšetkým zdravý. Chráni pred rakovinou, posilňuje imunitný systém a pomáha pri chudnutí.
Cuketa, baklažán, paradajky - pripravte si z nich lahodné jedlo, ktoré je chudobné na kalórie. Prinášame recept.
Baklažán sa udomácnil už pred pár rokmi aj v slovenských kuchyniach. Stále ho však nepoužívame tak často, ako by si zaslúžil.
Zelenina, ktorú hodno pripravovať na letnú hostinu.
Niektorí obyvatelia staroveku považovali baklažán za "jablko bláznov". Verili, že jeho nadmerná konzumácia pripraví človeka o rozum.