Pri chudnutí nie je dôležité len obmedzovať kalórie, ale aj vyberať potraviny, ktoré telo zasýtia, podporia trávenie a dodajú energiu.
Táto potravina vyniká množstvom zdravotných benefitov.
Zistite, prečo sú tieto hľuzy ideálne pre diabetikov a skvelé pre zdravú pokožku aj silnú imunitu.
Pre bataty je typické, že výrazne reagujú na teplotu pôdy, preto neskoršou výsadbou získate.
Ak batat dobre naklíči, z jednej hľuzy získate pokojne aj viac ako 20 priesad.
Pevná, zdravá pokožka, bez hlbokých vrások do vysokého veku. Základom je konzumovať tie správne potraviny, z ktorých si vaša pokožka dokáže zobrať dostatok výživy.
Imunitný systém dostáva v sychravých dňoch poriadne zabrať. Aby obrana organizmu fungovala, potrebujeme konzumovať potraviny so špecifickými vitamínmi a minerálnymi látkami.
Zvažujete pestovanie batatov? Z časti sa na to treba pripraviť už teraz, v jeseni.
Dokonalá koruna krásy si nežiada len starostlivosť zvonku, ale aj zvnútra. Na rade sú preto rôzne jedlá, ktoré obsahujú široké spektrum dôležitých živín.
Sú chutné, výživné a zdravé. Pochádzajú z tropických oblastí, no dajú sa pestovať aj u nás, pretože nemajú vysoké nároky.
Betakarotén je jedna z najdôležitejších látok, ktorých efekt budete vnímať hlavne počas leta. Práve on totiž stojí za pekne opálenou a zdravou pokožkou.
Na jednej strane jedálneho lístka sú potraviny, ktoré nadúvanie vyvolávajú. No našťastie všetko v prírode má aj svoju druhú stranu.
Krásne vlasy sú korunou krásy každej ženy. Neustály zápas o vhodný šampón či výživový doplnok môže nakoniec vyhrať správne zloženie stravy.
Bataty, alebo sladké zemiaky ako znie ich druhé pomenovanie, sa dlho považovali za exotiku. Zdá sa však, že táto éra sa skončila, keďže už dlhšie sú súčasťou bežnej ponuky oddelení zeleniny v supermarketoch.
Od augusta až do októbra zbierajú úrodu pestovatelia batátov, plodín známych aj ako sladké zemiaky. Pod ich vcelku nepríťažlivým zovňajškom sa ukrýva nielen chutný, ale aj veľmi zdravý obsah.
Výber olivového oleja, to je alchýmia. V princípe však platí to isté, čo u vína – koľko ľudí, toľko chutí.
Keď sa povie šalát, tak si mnohí predstavia prílohu k jedlu. Pár listov s dresingom, v najlepšom prípade nakrájané paradajky. Šalát má však oveľa väčší potenciál.
Chutná dobrota so sýtou oranžovou farbou poteší ľudí v každom veku. Vitamínová bomba povzbudí trávenie, uľaví črevám, potlačí únavu a poteší oči.
Šalát už dnes nie je len o zelených listoch, uhorke, cibuli či octovom náleve. A pri stolovaní nehrá iba úlohu prílohy alebo predjedla.
Tradičné chute slovenskej Veľkej noci s jej údenými šunkami, so šalátmi, s veľkonočným baránkom a varenými vajíčkami a k tomu štipka nových nápadov.