Mužom chutí, ženy sa ho často obávajú. Nie je najmenší dôvod. Pikantná zložka pokrmu neškodí. Naopak, do karát hrá zdraviu aj estetike tela.
Nový výskum v European Journal of Medicinal Chemistry naznačuje, že niektoré druhy zeleniny dokážu účinne bojovať s rakovinou kože.
Nepodceňujte správnu zdravotnú prípravu vašej pokožky na opaľovanie. Pár týždňov starostlivosti pred letnou dovolenkou sa vám vráti v podobe zdravej pokožky.
Ak si chcete dopriať bronzovú farbu pokožky a siahate pri tom po výživových doplnkoch, zbystrite pozornosť. Odborník tvrdí, že si nimi môžete len ublížiť.
Tekvica je nízkokalorická, zdravá, aromatická a v kuchyni úžasne všestranná.
Robíme to automaticky. Vňať mrkvy zakrútime, odtrhneme a vyhodíme. Ďalej sa nad tým nezamýšľame, veď to je predsa nepoužiteľná časť tejto cennej zeleniny. Naozaj?
Máte po slnení začervenanie, pľuzgieriky a svrbí vás koža? Môže ísť o príznaky alergie zo slnka.
Bataty alebo sladké zemiaky sa tešia už aj v našich končinách čoraz väčšej popularite.
Šalát. Tušíme, že je zdravý, nízkokalorický, plný vody, skrátka - oplatí sa ho jesť. Aká je pravda?
Plody nádhernej oranžovej farby - marhule - pozná asi každý. Podľa niektorých poznatkov aj kôstky marhúľ, ktoré sa vo všeobecnosti považujú za jedovaté, obsahujú užitočné látky.
Aj v tomto prípade však platí. "Odtiaľ potiaľ." A preto, neprežeňte to. Norma je desať orechov denne. Viac už netreba.
Krásne opálená pokožka vydrží v našich zemepisných šírkach dva týždne až mesiac.