Viete koľko proteínov potrebujeme a čo sa stane, ak to s nimi preženieme?
Naše prababičky akosi inštinktívne tušili, že struky hrachu, fazule, cícera, bôbu či šošovice ukrývajú v sebe zlatý poklad – riadnu dávku energie, bielkovín, vlákniny.
Strava je pre úspech pri športe rovnako dôležitá ako pravidelnosť pohybu.
Väčšina z nás sacharidy miluje, a preto nám robí problém obmedzovať ich, keď práve chudneme...
Z cícera možno vyčarovať veľa chutných jedál. Obsahuje veľké množstvo balastných látok a bielkoviny.
Zmena jedálnička a prechod na alternatívne zdroje bielkovín môže podľa najnovšej štúdie znížiť riziko úmrtia súvisiace s výživou a emisie skleníkových plynov.
Hodovanie založené na konzumácii všakovakých mastných a sladkých dobrôt malo aj zdravú výnimku. Je ňou kapor. Doprajte si ho nielen na Vianoce.
Vypili ste len trochu vína, napriek tomu vás však na druhý deň prekvapila poriadna bolesť hlavy? Nemusíte ju trpieť.
Obidva druhy mäsa sa radia medzi najobľúbenejšie zdroje bielkovín. V laickej verejnosti však panujú rozpory v tom, ktoré z nich si zaslúži väčšiu pozornosť.
Vytúžené tehličky na bruchu? Žiaden problém. Odborníci prichádzajú so zaujímavým tvrdením o zhadzovaní prebytočného tuku. Chudnutiu vraj pomáha čerstvý vzduch.
Škodlivosťou údenín na naše zdravie nás strašili desaťročia. Teraz majú opačný názor. Konzumácia klobásky môže podľa odborníkov nášmu zdraviu prospievať.
Tu sú tri chyby, ktorým sa treba počas raňajok vyhnúť, ak si strážite líniu.
Trend zdravej výživy ostatné roky vsádza na rastlinné mlieko namiesto toho kravského. Ktoré z nich je zdravšie?
Ale len v tom prípade, ak v našom jedálničku obmedzíme príjem sacharidov a tukov a pridáme viac proteínov.
Osvojte si zopár pravidiel, ktoré vám v ceste za krajšou postavou pomôžu.
Hrášok obohacuje náš jedálniček v podobe hráškovej omáčky, kaše, polievky, alebo vo forme pyré. Malé bobuľky sú plné proteínov a iných zdravých prísad.
U mnohých ľudí sú nie príliš príjemné spomienky na detstvo spojené s hrachovou polievkou alebo kašou zo školskej jedálne. Je však čas čerstvého zeleného hrášku.
S blížiacim sa letom rastie túžba po šiestich tehličkách na bruchu. Ich najväčším nepriateľom býva časté a nekontrolované jedenie.
Britský šéfkuchár Tom Kerridge, ktorý sa dopracoval ku hmotnosti 190 kilogramov, sa rozhodol zmeniť svoj život a počas troch rokov zhodil 70 kilogramov.
V ostatných rokoch boli absolútnym "hitom", lekári ich dnes hodnotia ako obzvlášť zlé. Prečo sú Dukanova a ketodiéta považované za nezdravé?