Králičie mäso nie je u nás takým bežným pokrmom ako inde vo svete - konzumuje sa prevažne na vidieku, kde sa králiky chovajú.
Mäso je dôležitým zdrojom bielkovín. Nemalo by chýbať v žiadnom jedálničku.
V zimnom období sa po tejto zelenine oplatí siahnuť. Je plná vitamínov, dokonca aj bielkovín.
Napriek tomu, že v móde sú aktuálne chia semiačka či gója, existuje rad super zdravých potravín. O tom, že sú zdravé, nepochybovali už naše prababičky.
Propagátori diét s vysokým obsahom bielkovín tvrdia, že jednou z najlepších potravín na raňajky sú vajíčka.
Strukoviny nám poskytujú kompletnú dávku bielkovín, preto by sme sa ich nemali vzdávať kvôli nadúvaniu.
Strukoviny majú svoje miesto aj v dnešnej modernej kuchyni.
Šošovica je nielen zdravá, ale má v našej kuchyni aj svoje pevné miesto už oddávna. Základom pre prípravu mnohých jedál je vopred uvarená šošovica.
Nepodávajú ho v žiadnej reštaurácii. S trochou snahy si však sami môžete vytvoriť jedálny lístok, ktorý vás dovedie k dlhovekosti.
Nedarí sa vám schudnúť, hoci robíte pre to veľa? Možno, že zle kombinujete potraviny, alebo beháte v nesprávnom čase.
Chcete rýchlo schudnúť, ale vlčí hlad vaše prianie zakaždým zastaví? A znova sa najete. Znova a nezdravo, zas a opäť.
Raňajky by mali zasýtiť na viac hodín. Po hlade by nemalo byť až do desiatej ani stopy. Ak to tak nie je, niekde robíme chybu.
Niekto pokladá raňajky za najdôležitejšie jedlo dňa, iný ich pokojne vyškrtne zo svojho jedálnička.
Novinkou nového výskumu je to, že proteíny p50 majú vo vysokých koncentráciách opačný vplyv ako normálne - dokážu potlačiť rast rakovinových buniek.
Strukoviny nepatria k naším obľúbeným potravinám. Majú však účinky, pre ktoré sa oplatí ich konzumovať.
Nezatracujme strukoviny. Nadúvanie z nich sa dá obmedziť.
Naši predkovia pripravovali chutné jedlá zo strukovín oveľa častejšie ako dnešní slovenskí kulinári, a robili dobre.
Múka je v podstate rozdrvená vnútorná časť obilného zrna s menším podielom otrúb.
Morčacie mäso je veľmi obľúbené vďaka nízkemu obsahu tuku a veľkému obsahu bielkovín a živín.
Odborníci radia: sacharidy sú ideálne na raňajky. Po pestrom obede s porciou zeleniny by sme si večer mali pripraviť niečo chutné a ľahké s dostatkom bielkovín.