Chovatelia a spracovatelia orientovaní na slovenské farmy sa obávajú, že prípadný dovoz španielskeho mäsa určeného pôvodne do Číny môže destabilizovať krehkú slovenskú produkciu bravčoviny.
Čas grilovania, ale aj otázok. Najmä tých, či bravčové mäso, ktoré tak radi opekáme, pečieme, varíme či dusíme škodí nášmu zdraviu i štíhlej línii.
Pri nákupe mäsa vyhráva u bravčového mäsa cena aj rozmanitosť.
V našej kuchyni málokedy chýba toto typické slovenské mäsko. Každá jeho časť je svojská, a z každej sa dá vymyslieť iná pochúťka.
Niekedy pri nákupe mäsa nevieme alebo váhame, aké bravčové si máme vybrať, keď chceme pripraviť rezne či dobrotu z mletého mäsa alebo inú bravčovú lahôdku.
Kombinácia vína a mäsitých pokrmov by mala vo výsledku byť harmóniou chutí, aróm a farieb.
Pri príprave rezňov môžete experimentovať a pripravovať ich na rôzne spôsoby.
Prírodné či obaľované rezne, dajú sa pripravovať z rôznych druhov mäsa.
Grilovanie hovädziny, bravčoviny či diviny je umenie.
Európska komisia opäť vyzvala Rusko na rokovania o zrušení zákazu na dovoz bravčového mäsa z viacerých členských krajín EÚ.