Liptovské babičky varili nie draho, pritom však chutne a pestro.
Liptovský región patrí k popredným baštám slovenského bryndziarstva, ktoré sa viaže na salašnícke tradície regiónu, ktorý reprezentujú bryndza a ovčí syr.
Vyskúšajte bryndzu na nový spôsob, spoznajte zaujímavé chute.
Máte radi bryndzu aj cestoviny? Potom vyskúšajte tento recept:
Návštevníci si budú môcť pochutnať na čerstvom i údenom ovčom syre, žinčici a pravej salašníckej bryndzi.
Bezpečnosť mlieka budú musieť testovať chovatelia oviec a kôz na celom Slovensku. Dôvodom je zápal mozgových blán, ktorý sa u šiestich ľudí objavil po tom, čo zjedli ovčí syr.
Regióny stredného Slovenska sú domovom gastronomického zázraku – bryndze, ktorá je naším originálnym príspevkom k zdravej výžive ľudí.
Liptov patril a patrí medzi chudobnejšie kraje Slovenska a tomu zodpovedá aj zloženie stravy, ktorá bola skromná.