Vedeli ste, že cholesterol znižuje aj psyllium?
Pre záhradkárov je burina votrelec, ktorého sa treba zbaviť za každú cenu. No platí to vždy bez výnimky?
Ak mávate po káve rôzne tráviace problémy, siahnite po náhrade obľúbeného nápoja, ktorú poznajú už celé generácie.
Kávový detox absolvuje na jar mnoho ľudí. Nielenže sa snažia zmierniť závislosť na káve, ale telo si bez pravidelného prísunu kofeínu skvele oddýchne.
Môže to byť aj chuťou na cigorku, no predpokladajme, že si čakanku chcete pestovať ako spestrujúcu súčasť pokrmov. Povesti neklamú: naozaj je to trochu prácne. Nie však odrádzajúco zložité.
Ak ide o nabudenie vášho metabolizmu, niektoré kúsky zeleniny sú v tomto období viac než nápomocné. Tušíte, ktoré prinesú vášmu metabolizmu skvelý impulz? Zamerajte sa na tieto:
Milujú ju Francúzi aj Belgičania, ale u nás, zdá sa, že "prežíva" akoby neobjavená, v tieni. A pritom má čo ponúknuť.
Čakanka obyčajná je blankytne modrá liečivá rastlina, jej kvety zdobia okraje ciest, ale čoraz častejšie sa objavuje aj v záhradách a napokon aj na tanieri.
Tohtoročná úroda hrušiek je viac ako štedrá. Sladké ovocie je skvelou pochúťkou, ktorá je najdostupnejšia práve počas jesene.
Rebarboru najčastejšie konzumujeme upravenú na sladko, ale hodno ju skúsiť aj ako prílohu k mäsu alebo v šalátoch.
Kuracie mäso je ideálnym doplnkom šalátov, najmä k jarnej zelenine.
Sú potraviny, ktoré črevo dráždia, no aj také, ktorým sa poteší. Viete, aké do tejto skupinky patria?
Obľubu v horkých potravinách či nápojoch má malé percento ľudí. Žiaľ, pretože horké látky sú pre trávenie dôležité.
Šalát. Tušíme, že je zdravý, nízkokalorický, plný vody, skrátka - oplatí sa ho jesť. Aká je pravda?
Chcete schudnúť? Siahnite po druhoch ovocia a zeleniny, ktoré vám zaručene vyčarujú na tvári grimasu.