Melón je obľúbeným a osviežujúcim ovocím - najmä počas letných mesiacov.
Niekto verí, že sú jedovaté, iný si ich nevie vynachváliť. Na ktorej strane ste vy?
Nenáročná rastlina si vás v interiéri vôňou rozhodne nezíska. Keď ju však umiestnite do záhrady, máte poruke hotovú lekárničku.
Jedno z prvých ovocí, ktoré dozrieva v našom klimatickom pásme, sú čerešne. Tie prvé chutia vždy najlepšie, aj keď ide o tzv. májovky, ktoré sú chuťovo menej výrazné ako druhy, ktoré dozrievajú neskôr.
V tomto ročnom období je to so sezónnym ovocím bieda a ešte dlho bude. Z ovocia z nášho podnebného pásma sú k dispozícii len jablká, ktoré vydržia dlhé skladovanie. V tejto situácii príde vhod ovocie z dovozu. Napríklad mango.
Jablká patria medzi obľúbené jesenné ovocie. Ponúkame niekoľko receptov, s ktorými nebudú chýbať ani na vašom stole.
Pozvánka na hus a kačicu je zážitkom jesene, akým vieme nadchnúť aj najnáročnejšieho zahraničného labužníka.
Zamatové plody broskyne v lete osviežia telo a uspokoja mlsné jazýčky. Ponúkame vám pár receptov.
Baklažán je rastlina príbuzná so zemiakmi a paradajkami, pestuje sa pre svoje fialovočierne plody.
Zaváranie nie je len o povinnosti spracovať zeleninu a ovocie do džemov, kompótov, čalamád, pyré či sirupov, aby sme si ich potom mohli dopriať po celý rok.
S jesenným ovocím stojí za to experimentovať nielen v sladkej, ale aj mäsovej kuchyni.
Čatní je hustejšia omáčka typická najmä pre indickú kuchyňu. Obľube sa čatní začalo tešiť aj v našich končinách.
Oheň a jedlo patria k sebe. Pečenie nad pahrebou, otáčanie ražňa, varenie v kotlíku. Čas prázdnin praje takejto romantike.