Sušené čerešne sa môžu stať hitom zimných mesiacov.
Čerešnička na torte – známe úslovie ilustruje, ako veľmi si homo fajnovus váži toto jarno-letné ovocie.
Siahať na lekárničku niekedy nemusí byť prvým správnym krokom pri predchádzaní nespavosti. Insomnii môžu zabrániť aj niektoré druhy potravín.
Nielen čerstvé, ale aj konzervované čerešne majú v kuchyni uplatnenie po celý rok.
Čas čerešní prichádza v máji, neskoré druhy sa však zbierajú aj cez prázdniny. Najchutnejšie sú čerstvé, neodporúča sa naraz skonzumovať väčšie množstvo.
Čerešne sú skutočnými vitamínovými bombami, obsahujú veľa draslíka a vitamínu C a pritom málo kalórií. Pozrite sa s nami, čo všetko ešte toto chutné ovocie dokáže.
Tisíce stromov čerešní a na nich žiadne plody. Takýto smutný pohľad sa núka na čerešňové sady v maličkej obci Brdárka v okrese Rožňava.
Spotrebitelia si zvykajú, že kilogram kvalitných plodov sa uprostred čerešňovej sezóny predáva po 5,50 až 6 eur.
Je leto. Tento fakt treba definitívne konštatovať. Možnože sa blíži kolaps západnej civilizácie. Niekto hrozí vojnou s Ruskom, druhý s islamom, tretí s úniou.
Už sú tu! Čím sú tmavšie, tým sú sladšie. A aké sú zdravé! Áno, reč je o čerešniach. Len po nich, preboha, nepite vodu, pretože... Veď viete čo.
Jar je ideálnym obdobím na spojenie celoročnej receptovej klasiky s čerstvými sezónnymi surovinami.
Jar vnáša do cukrárstva svieže farby a vône.
Ovocie poskytuje telu množstvo benefitov, ale niektoré kúsky ho priam presladia.
Čerešne vnímame skôr ako pochúťku, ktorá neodmysliteľne patrí k teplejšej časti roka. Ale toto chutné ovocie v sebe skrýva aj množstvo benefitov.
Čerešne, kedysi bežné ovocie, ktoré dozrievalo v každej vidieckej záhrade, je čoraz vzácnejšie.
Chutné letné ovocie je ideálne konzumovať okamžite po zbere.
Živíte si jednu alebo viac fráz vo svojej mysli bez toho, aby ste naozaj vedeli, ako sa veci majú? Tu sú štyri diétne mýty. Možno sú medzi vami aj tie vaše...
Jar je krásna všade, ale japonské čerešne ju priviedli do dokonalosti. Na festival čerešňových kvetov cestujú každoročne tisícky turistov.
Čerešne, najmä srdcovky, majú vysoký obsah minerálnych látok. Čím je plod čerešne tmavší, tým vyšší obsah cenných minerálov má.
Čerešne, kedysi všedné a dnes čoraz vzácnejšie ovocie. Kilogram sa na prelome jari a leta predáva po dve, ale aj štyri eurá.