Tam, kde končia maliny, začínajú černice. Toto ovocie sa oplatí a starostlivosť oň je jednoduchá.
V tomto období dozrievajú černice - malé čierne bobuľky poskytujú telu množstvo prospešných látok, ktoré ulahodia aj ženskej kráse. Prečo by sme ich mali zaradiť do našej stravy?
Nie je potrebné, aby mal porast desiatky konárov. Zachovajte tie, čo prinesú úrodu.
Môžete ho popíjať vlažný po zotmení, ale rovnako aj ako chladný nápoj počas horúcich dní. Stačí si vybrať tie správne bylinky a máte chutný a účinný čaj.
Po tom, čo si užijete úrodu černíc, nezabudnite na správny rez prehustených krov.
Niekto ich volá ostružiny, niekto černice, dokonca lesné maliny, ich botanický názov je ostružina černicová. Kto ich niekedy v lese oberal, vie, že to nie je príjemná činnosť.
Má najvyšší obsah provitamínu A zo všetkého drobného bobuľového ovocia. Černicu s pozoruhodnými nutričnými hodnotami si môžete dopestovať nielen v záhradke, ale aj na balkóne či terase.
Prečo sa bobuľovité ovocie ako fialové až čierne čučoriedky či černice ocitajú na prvých priečkach tabuľky najzdravšieho ovocia z hľadiska antioxidačnej aktivity?
Máte chuť na čosi sladké? Chuť môžete oklamať ovocím... Vyberte také, ktoré vašej postave až tak neublíži.
Pri zbere drobného ovocia sa príjemne odreagujete, potom si doprajte elixír zdravia a krásy.
Čo si v lete môžete naložiť na tanier bez výčitiek? Tu sú tipy:
Prečo by ste si nemali nechať ujsť sezónu černíc?
Keďže ešte stále je sezóna malín, čučoriedok či černíc, nezaškodí pripomenúť si, prečo by ste po nich mali siahať, kým to ide.