Sezóna červenej repy sa začala a my vám prezradíme, prečo by ste túto zeleninu a plod našich záhrad nemali v jedálničku obchádzať.
Varená však stráca dôležité látky, skúste ju aj surovú.
Nájdete ju v každej predajni potravín surovú aj predvarenú. Starší ľudia by po nej určite mali siahnuť a zaradiť ju zaradiť do jedálnička. Prospešná je najmä šťava z nej.
Pozná ju každý, no nie každý ju aj konzumuje. Táto zelenina je pritom veľmi zdravá a pestovateľsky nenáročná.
Cvikla patrí k najzdravším druhom zeleniny, nemala by chýbať v žiadnej záhradke. O to viac, že pestovanie je nenáročné a vo vhodných podmienkach ju môžete skladovať celú zimu.
Olivový olej nie je vhodný na pečenie a vyprážanie. Táto veta sa traduje desaťročia – a nie je pravdivá, resp. týka sa len panenského oleja lisovaného za studena.
Červená repa by sa mala variť dobre očistená, ale neošúpaná asi hodinu v dostatočnom množstve vody. Ak sa do vody dá trochu octu alebo citrónovej šťavy, repa bude aromatickejšia.
O červenej repe všetci vedia, že je to zdravá potravina, existuje veľké množstvo receptov na jej prípravu, ale málokto vie, že jedlé sú nielen buľvy, ale aj listy.
Vírusy a bacily na nás útočia na každom kroku, ale pomocník sa nájde - mnohí mu hovoria európsky ženšen, ale aj bylinka mladosti.
Červená repa patrí k najzdravším druhom zeleniny, ktorú máme k dispozícii takmer stále vďaka dobrým možnostiam jej skladovania.
Nastala jeseň, ideálny čas na zber červenej repy. S príchodom prvých mrazíkov by už totiž bolo neskoro.
Vďaka svojej farebnosti a vzhľadu je nezameniteľnou súčasťou mnohých jesenných receptov.
Dobrá grilovačka sa bez chutných a nápaditých dipov nezaobíde.
Chutná pečená zelenina s lahodným jogurtovým dipom - vyskúšajte náš recept.
Maslový chlieb s cibuľkou alebo pažítkou a čaj. Na tejto dobrote sme „fičali“ celé detstvo.
Zaujímavá farba, pár kociek ľadu a plno vitamínov! Áno, ružové latté je dobrá voľba.
Čo sa stane, ak zmiešate šťavu z červenej repy, jabĺk a mrkvy? Zázračný nápoj, ktorý chráni pred rakovinou.
V zime je obľúbenou vitamínovú bombou cviklový šalát s kapustou, chrenom a jablkami. Okrem buľvy možno konzumovať ako šalát aj listy cvikly.
Jesenná záhrada či sad ponúka veľa plodov, ktoré môžme premeniť na výnimočné jedlo.
Nápoj z červenej repy a rastlinného mlieka má nielen zaujímavú farbu. Jeho výnimočné vlastnosti vás "nakopnú", keď padáte počas dňa od únavy.