Podľa dávnej tradície odháňa zlodejov, je zdravý a v kuchyni sa bez neho nezaobídeme.
Cesnak, cibuľa a v zime čiapka, to sú zaručené recepty, ako v zime neochorieť, podľa moderátorky Zlatice Puškárovej. V rodine uprednostňujú prírodnú liečbu.
Väčšina potravín a látok, ktoré dostaneme do tela zvonku, sa v rôznej podobe, skôr či neskôr, prostredníctvom krvi dostane do pečene.
Čierny cesnak je fermentovaný klasický biely cesnak, ktorý dozrieval tri až štyri týždne v špeciálnych nádobách pri teplote 60 stupňov Celzia. Prečo?
Dennú porciu zeleniny môžme prijať aj vo forme nátierky na chlebíku. Ponúkame vám niekoľko receptov.
S týmito dvanástimi tipmi docielite stále svieži dych, ktorý má, mimochodom, veľa do činenia so stravou...
Chrípka nás dokáže vyradiť zo života na niekoľko dní. Kde hľadať pomoc? V prírodných a rokmi overených prostriedkoch. Napríklad bylinkovými čajmi.
Dobrá grilovačka sa bez chutných a nápaditých dipov nezaobíde.
Biele, čierne, červené, žlté, fialové, dvojfarebné - také môžu byť reďkovky.
Detoxikačná kuchyňa vsádza na potraviny, ktoré podporujú trávenie, chudnutie a zbavujú telo jedov.
Pažítka je trváca rastlina príbuzná s cibuľou, cesnakom, pórom a medvedím cesnakom. Jej listy sú duté, na priereze kruhové s priemerom asi 1 mm.
Chutná pečená zelenina s lahodným jogurtovým dipom - vyskúšajte náš recept.
Nátierka na raňajkový či desiatový chlebík, prípadne ako rýchle pohostenie. Môže byť zdravá a mať vyvážené zloženie.
Potné žľazy a baktérie. Vytvárajú u každého z nás jedinečný podpis v podobe charakteristickej telesnej vône. V staršom veku má mať vyššiu intenzitu.
Lúpanie cesnaku nepatrí medzi najobľúbenejšie kuchynské činnosti. Preto kulinári často hľadali spôsoby, ako ho jednoducho a ľahko olúpať.
Cesnak sa údajne podával už robotníkom v starom Egypte pri stavbe pyramíd. V antických ríšach mal významnú medicínsku pozíciu ako liek pri celom rade chorôb.
Cibuľa nemusí byť v pokrmoch len radovou surovinou. Vo francúzskej kuchyni sa teší veľkej obľube aj vďaka legendárnej polievke či hlavnej súčasti slaného koláča.
Cibuľa nemusí byť v pokrmoch len radovou surovinou – napríklad vo francúzskej kuchyni sa teší veľkej obľube.
Cesnak čistí krv, posilňuje imunitný systém, zlepšuje trávenie. Má protizápalové účinky, zmierňuje bolesť kĺbov a zabraňuje tvorbe krvných zrazenín...
Cesnak väčšine z nás chutí, napriek tomu sa mu v pokrmoch vyhýbame. Rovnako je to aj v prípade prípravy jedál s obsahom cesnaku. Dôvod je jasný - nepríjemný zápach.