Opäť je okolo vás veľa chorých ľudí? V takom prípade potrebujete "bombu" pre imunitný systém - aby ste sa nenakazili.
Ktoré látky či potraviny prirodzene odpudzujú komáre? Napríklad aj cesnak.
Je piatok večer a o slovo sa prihlási boľavý zub! Zubnej pohotovosti sa chcete radšej vyhnúť a tak sa rozhodnete vydržať do pondelka.
Cibuľa má dôležité miesto v domácej lekárni aj v každej kuchyni. Ponúkame pár rád, ako ju v kuchyni použiť najlepšie.
Najsilnejšie druhy cesnaku majú zvyčajne najmenšie strúčiky. Malý silný cesnak je účinnejší ako veľký slabý. To väčšina bežných spotrebiteľov nevie.
V zimnom období prirodzene klesá porcia čerstvej domácej zeleniny a ovocia na našich stoloch. To sa môže veľmi nepríjemne odraziť na výkone našej imunity.
Odháňa nachladnutie, chrípku, hasí vysoký krvný tlak, je dokonca glorifikovaný ako všeliek.
Aj vás už dobehla? Rýchlo posilnite imunitný systém, aby vírusy nemali šancu. S týmito potravinami to jednoducho funguje!
Niekedy tie najjednoduchšie vyzerajúce veci dokážu poriadne potrápiť. Alebo skrátka len na pár sekúnd rozčúliť.
Zábal zo zemiakov či masť s cesnakom? Vyskúšajte, či sa vašim kĺbom uľaví.
Taliani isto netušili, že ich "obyčajný" slaný koláč sa stane gastronomickou veličinou a že pizza sa stane zárodkom zrodu množstva pizzerií po celom svete.
Mnohým potravinám vyhovuje na skladovanie chladnička, iné je lepšie uskladniť v suchej komore.
Slovenská kuchyňa stráca chuť pravého cesnaku. Krajina, ktorá si túto typickú pochutinu vždy vedela dopestovať, teraz cesnak dováža.
Benefity cesnaku často nevyužívame kvôli výraznému pachu. Nemusíme ho jesť, môžeme využiť výživové doplnky v kapsuli s jeho obsahom.
Znečistené prostredie, zlá strava a málo pohybu majú zlý vplyv na naše telo. S istými potravinami môžeme škodlivé látky z tela vyhnať.
Cibuľa tvorí základ nekonečného radu jedál, jednak tepelne upravených, ale najzdravšia je v surovom stave, pridáva sa napríklad do šalátov či nátierok.
Cesnak má výsadné miesto nielen v našej kuchyni, ale účinná je aj klasická kombinácia potraviny a ľudovej medicíny.
Pozrite sa, čo všetko máte v chladničke... Nie všetky potraviny milujú chlad.
Už v minulosti sa cesnak a jeho účinky vysoko cenili, hoci pre jeho pach ho nazývali aj „smradľavou ružou“. Na Slovensku sa ročne spotrebuje 1,2 kg cesnaku na obyvateľa.
Omáčky sú neodmysliteľnou súčasťou takmer každej grilovačky.