Niekto ich miluje ako spomienku na detské časy, ďalší si bez nich nevie predstaviť slávnostný obed.
Existuje veľa dobrých i menej dobrých rád na pečenie dokonalých mafinov. Tu je niekoľko z nich.
Záviny a štrúdle bývali nezriedkavou súčasťou víkendového pečenia v domácnostiach našich babičiek, ale nechýbali ani na veľkonočnom stole.
Šikovné gazdinky majú pri pečení svoje triky, ktoré používajú roky. Naučili sa ich od svojich mám či babičiek. A spoľahlivo fungujú dodnes.
Taliani isto netušili, že ich "obyčajný" slaný koláč sa stane gastronomickou veličinou a že pizza sa stane zárodkom zrodu množstva pizzerií po celom svete.
Čo prvé človeku napadne pri počutí slova bryndza? Samozrejme halušky. Tie ozajstné halušky musia byť zemiakové.
Palacinky sú obľúbeným jedlom v sladkom alebo slanom variante, receptov na ich prípravu je veľa.
Poďme na kávu do Viedne! Ak ste natoľko spontánna, môžete sa tam vybrať, hoci aj teraz.
Pri príprave kysnutého cesta napriek snahe niekedy stačí malá nedbalosť a cesto nechce držať správny tvar.
Správna pizza sa pečie z riadne vykysnutého cesta. Tak postupujeme v prípade, že skutočne chceme mať pizzu pripravenú klasickým spôsobom.