Rok 2020 sa rozhodne niesol v znamení návratu k vareniu. Mnoho z nás strávilo v kuchyni viac času než predtým, či už zdokonaľovaním aktuálnych kuchárskych schopností, alebo skúšaním varenia vo všeobecnosti.
Čo ste mali dnes na obed vy? Šalát? A čo k nemu? Alebo vás zlákali lahodné cestoviny?
Parmezán nepatrí na ryby, kečupom paradajkovú omáčku nevylepšujte... Aké ďalšie chyby robíme pri príprave talianskych pochúťok?
Rýchle a chutné! Aj preto sa cestoviny na mnoho spôsobov objavujú na našom tanieri tak často.
Hodí sa ku karfiolu alebo marhuľovým knedliam. Ale k cestovinám? Verte nám. Strúhanka dá vášmu jedlu šmrnc.
V kuchyni sa stále dá nájsť spôsob, ako čo-to vylepšiť a suroviny použiť aj tak, ako nie sme zvyknutí. Dokonca aj slanú vodu po cestovinách.
Cestoviny ako hlavné jedlo ocení každý, komu sa nechce stáť pri sporáku celé hodiny.
Prečítajte si, čo majú na štedrovečernom stole Maďari, Taliani, Briti, Švédi či Mexičania...
Dnes nie je problém zohnať akúkoľvek zeleninu či ovocie počas celého roka. Ale žiadne nechutia a nevoňajú tak ako čerstvé, vypestované v ich prirodzenej sezóne.
Zelenina a cestoviny sú skvelou letnou kombináciou. Vyskúšajte náš recept.
Cestoviny sú na slovenskom stole „doma“ už odpradávna. Keď rozvoniavali kuchyňou našich praprababičiek, tešili sa všetci na dobré jedlo v desiatkach podôb.
Pamätáte si ešte na tie časy, keď vám servírovali v reštauráciách rozvarené cestoviny. Alebo sa podobná "nehoda" ocitla na vašom stole.
Radšej zvyšky zo včera ako čerstvo uvarené. Ohrievané cestoviny a ryža neovplyvnia váhu tak dramaticky a dokonca pomôžu pri chudnutí!
Jedna slovenská domácnosť kúpi ročne v priemere 16,5 kilogramu cestovín, najviac domácností nakupuje rezance do polievky.
Hoci bazalka pochádza z Indie, udomácnila sa najmä v talianskej kuchyni.
Pripravujme obľúbené jedlá z cesta tak, aby opäť lákali a prekvapovali.
Je pravda, že sa z cestovín priberá? A sú lepšie biele alebo tie z celozrnnej múky?
Hostina pre deti – to nie je len o varení a jedení, ale aj o náročnej, pritom pestrej a dobrodružnej hre na oboch stranách.
Pažítka sa najlepšie hodí do šalátov, ale môžeme ju použiť pri príprave teplých pokrmov v kombinácii s inými bylinkami.
Čas mladej špargle sa už začal. Pripravte si z nej skvelú omáčku na cestoviny, kombinujte so špenátom.