Ľudia čoraz viac majú chuť míňať peniaze doma, zvyšuje sa tým dopyt po lokálnych destináciách.
Pandémia ohrozila cestovný ruch v hlavných mestách, prepad turistov pocítila aj Bratislava.
Bez čašníkov i upratovačiek. Taká je aktuálna situácia v gastro sektore i v hotelierstve.
Podľa Svetovej organizácie cestovného ruchu sa medzinárodné cestovanie v minulom roku znížilo až o 75 % a vrátilo sa na úroveň spred 30 rokov.
Tisícka, niekde i viac. Tento rok si za dovolenku na Slovensku priplatíme. Priemernú štvorčlennú rodinu s dvoma deťmi vyjde aj na 1400 eur.
Vlani to mali byť tri milióny a následne desať miliónov na jeden podnik.
Viac ako štvrtina ľudí má obavy z tohtoročnej dovolenky v zahraničí. Tretina Slovákov však nemá žiadne obavy z cestovania počas letných mesiacov do zahraničia.
Na Slovensku štartuje letná sezóna. Tá môže veľmi pomôcť prevádzkam, ktoré boli dlho zatvorené.
Tohtoročná letná sezóna sa postupne začína rozbiehať.
Predstavitelia Národného kultúrneho a kongresového centra, Bratislavského samosprávneho kraja a agentúry Slovakia Travel dnes podpísali memorandum o vzájomnej spolupráci.
More, pláž a to všetko vlakom? Veru áno.
Pandémia vzala cestovným kanceláriám a agentúram v minulom roku 88 percent klientov a 87 percent tržieb.
Minuloročné leto bolo pre mnohé domáce hotely, penzióny či strediská ťažké.
K letu neodmysliteľne patrí čapované pivo. I keď sú terasy reštaurácií otvorené vyše mesiaca pridávajú sa k ním postupne i interiéry.
Desiatky pravidelných a charterových liniek. Od júna Letisko M. R. Štefánika v Bratislave spúšťa letnú dovolenkovú sezónu.
Až 1 154 pracovných ponúk eviduje portál Profesia.sk za tri májové týždne v sektore cestovného ruchu. Ide o dvojnásobne vyšší počet pracovných ponúk v porovnaní s prvým štvrťrokom 2021.
Ministerstvo dopravy schválilo dotácie pre 37 oblastných a 7 krajských organizácií cestovného ruchu v celkovej výške viac ako 8,17 milióna eur.
Ministerstvo dopravy a výstavby SR ešte technicky pripravuje veľkú schému pomoci pre cestovný ruch.
Pandemická komisia prijíma podľa gastro prevádzkovateľov rozhodnutia nezaložené na faktoch, ale na pocitoch.
Ľudia, ktorí pracovali v cestovnom ruchu a gastre dnes pracujú ako predavači a predavačky, či vo výrobe. Ukazuje to prieskum pracovného portálu Profesia.sk.