Cheesecake patrí medzi najobľúbenejšie dezerty, existujú naň rôzne recepty, ponúkame vám ten najjednoduchší – nepečený.
Sú ideálnou surovinou do koláčov a dezertov, či už ide o lieskové orechy, mandle, gaštany, dajú sa z nich robiť aj bezlepkové koláče.
Z týchto receptov si viete zostaviť hriešne dobré menu. Pri príprave jedál sme použili aj prísady, ktoré sa až tak často v kuchyni nepoužívajú.
Mak patrí k slovenskej gastronomickej tradícii a cukrárenstvo bez neho si u nás ani nevieme predstaviť.
S dezertami sa dá krásne „vyhrať“, pracovať s farbami, vôňami a tvarmi a napokon ich príťažlivo naaranžovať. Vyžadujú si precíznejšiu prácu ako príprava iných jedál.
Lahodný dezert zvládnu pripraviť aj začiatočníci, hotový je za 30 minút.
Pracovať s makom je ako rozprávka. Raz tradičná prababičkovská, inokedy moderná a plná experimentovania. Dnes jednoduchá ľudová, zajtra pre scestovaných gurmánov.
Po bohatom sviatočnom stole dobre padne hodovanie na ľahší spôsob. Jedlá zo zdravších surovín, ktoré však určite zasýtia, chutia, pekne vyzerajú a lákavo voňajú.
Pod jedným názvom tekvica sa skrývajú desiatky odrôd, farieb a chutí z rôznych kútov sveta. Inšpirujú nás k tvorbe stále nových jedál – od chuťoviek až po dezerty.
Je tu sezóna jahôd. Ponúkame vám nápady, ako ich využiť v skvelých receptoch.
Dezert, ktorého príprava vzbudzuje rešpekt, nesmie na slávnostnom stole chýbať.
Syrový koláč zo sušienkového cesta uspokojí sviežou chuťou takmer každého. Vyberte si svoju príchuť.
Semienka sa stali hitom moderného kulinárstva a výživy. Kuchári oceňujú nielen obsah zdraviu prospešných látok, ale aj ich orieškovú chuť a vizuálny efekt v jedle.
V siedmom nebi sa môže cítiť každý, kto ochutná ovocné letné koláče. Stačí vyváženosť chutí, poctivosť surovín a štipka fantázie.