Minister Takáč vyjadril spokojnosť s výrobnými a distribučnými kapacitami slovenských pekárov, ktoré podľa neho postačujú na zásobenie celého slovenského trhu.
Sú zdravšie čerstvé alebo dopekané pekárenské výrobky?
Domáce výrobné kapacity pekární by pritom hravo dokázali pokryť dopyt reťazcov na Slovensku.
Najnovšie údaje podľa Guinnessovej knihy rekordov rozprávajú zaujímavý príbeh o kulinárskych tradíciách, kultúrnych zvykoch a význame chleba v stravovaní.
O stiahnutí výrobku informovala Štátna potravinová a veterinárna správa.
Vojna na Ukrajine spolu s energetickou krízou vyhnali cenu chleba k najmenej 1,69 eura až po 2,20 eura.
Predseda vlády Robert Fico a minister pôdohospodárstva Richard Takáč pri príležitosti Medzinárodného dňa chleba navštívili pekáreň.
Pekári na vytvorenie chlebovej reťaze použili 30 receptúr.
Ako chlieb správne skladovať a plesniam sa vyhnúť? Do chladničky ho určite nedávajte.
Dlhodobo sú najpredávanejšie 40- a 50-gramové rožky, hovorí zástupca reťazcov.
Plat je, samozrejme, veľmi dôležitý, kde sa lepšie platí, tam sa ľudia hrnú. Žiakom pripomínam, aby nemali veľké oči, nech nečakajú hneď veľký zárobok, hovorí Čurillová.
Ľudia netušia, ako vyzerá moderná pekáreň. Väčšina výrobných procesov je zautomatizovaná, prostredie, v ktorom vzniká chlieb a pečivo, je čisté, tvrdí Viktor Gumán.
Objednávky odrazu vysoko vyskočia, až sa mi zdá, akoby podaktorí z nás celých 24 hodín nerobili nič iné, len jedli, tvrdí novozámocký pekár Oremus.
Nedostatok pracovníkov z dôvodu zhoršujúcej sa chorobnosti prakticky vo všetkých regiónoch Slovenska a zvyšujúci sa počet predčasných odchodov do dôchodku ovplyvnili počty zamestnancov.
Zriadená baroková zážitková dielňa s pekárňou, ktorá má autentickú podobu spred 300 rokov a je zo slamy a hliny, má prispieť k záchrane remeselných tradícií.
Je výživný a dodáva organizmu silu. A "vyživuje" náš mikrobióm.
ĽUBOŠ PAVELKA: Najnovšie porovnania cien chleba v EÚ dokazujú, že za tento základný potravinový produkt platíme v tomto roku tretiu najvyššiu cenu v EÚ.
Kým pred vojnou stál základný chlebík 1,10 až 1,20 eura, v lete a v jeseni sa dostala cena cez poldruhaeurovú hranicu.
Chlieb a pečivo stoja dvojnásobok oproti obdobiu pred krízou, ktorá vyhnala ceny obilia, ale aj energii a iných vstupov, do závratných výšok.
Farba, vôňa, pružnosť striedky, vzhľad a konzistencia vám vedia prezradiť, či sú chlieb a pečivo čerstvé.