Ako chlieb správne skladovať a plesniam sa vyhnúť? Do chladničky ho určite nedávajte.
Dlhodobo sú najpredávanejšie 40- a 50-gramové rožky, hovorí zástupca reťazcov.
Plat je, samozrejme, veľmi dôležitý, kde sa lepšie platí, tam sa ľudia hrnú. Žiakom pripomínam, aby nemali veľké oči, nech nečakajú hneď veľký zárobok, hovorí Čurillová.
Ľudia netušia, ako vyzerá moderná pekáreň. Väčšina výrobných procesov je zautomatizovaná, prostredie, v ktorom vzniká chlieb a pečivo, je čisté, tvrdí Viktor Gumán.
Objednávky odrazu vysoko vyskočia, až sa mi zdá, akoby podaktorí z nás celých 24 hodín nerobili nič iné, len jedli, tvrdí novozámocký pekár Oremus.
Nedostatok pracovníkov z dôvodu zhoršujúcej sa chorobnosti prakticky vo všetkých regiónoch Slovenska a zvyšujúci sa počet predčasných odchodov do dôchodku ovplyvnili počty zamestnancov.
Zriadená baroková zážitková dielňa s pekárňou, ktorá má autentickú podobu spred 300 rokov a je zo slamy a hliny, má prispieť k záchrane remeselných tradícií.
Je výživný a dodáva organizmu silu. A "vyživuje" náš mikrobióm.
ĽUBOŠ PAVELKA: Najnovšie porovnania cien chleba v EÚ dokazujú, že za tento základný potravinový produkt platíme v tomto roku tretiu najvyššiu cenu v EÚ.
Kým pred vojnou stál základný chlebík 1,10 až 1,20 eura, v lete a v jeseni sa dostala cena cez poldruhaeurovú hranicu.
Chlieb a pečivo stoja dvojnásobok oproti obdobiu pred krízou, ktorá vyhnala ceny obilia, ale aj energii a iných vstupov, do závratných výšok.
Farba, vôňa, pružnosť striedky, vzhľad a konzistencia vám vedia prezradiť, či sú chlieb a pečivo čerstvé.
Chladnička nie je dokonalý priestor na uchovávanie každej potraviny. Sú nápoje a jedlá, ktorým chladnička preukázateľne predlžuje životnosť. Avšak niektorým vyslovene škodí.
Prieskum medzi dvoma tisíckami dospelých v Británii zistil, že 81 percent z nich vyhadzuje nezjedené potraviny aspoň raz týždenne.
Slovensko sa borí nielen s infláciou či extrémnym suchom, ale doliehajú na ňu aj resty z minulosti. V podcaste denníka Pravda analyzuje redaktor Jozef Sedlák.
"Povedz paljanycja!" kričí chlapec a beží za neznámym mužom. Ukrajinský názov pre tradičný chlieb sa od začiatku vojny stal výrazom, ktorý odlišuje "svojich" od "cudzích".
Agrorezort pri hodnotení deklarácie o cenách potravín nehovorí celú pravdu, tvrdia pekári.
Jednoduchým dezertom, ktorý nedá veľa námahy, je cobbler.
Pri nákupe potravín sa neponáhľajte, dajte si na výbere záležať, aby ste nevyhadzovali peniaze za nekvalitu. Prinášame tipy, čo je dobré vedieť.
Meringues alebo po našom snehové pyšteky sú citlivé na vyššiu vlhkosť vzduchu. Preto je dôležité uskladňovať ich v dobre uzatvorených nádobách.