S blížiacim sa letom rastie túžba po šiestich tehličkách na bruchu. Ich najväčším nepriateľom býva časté a nekontrolované jedenie.
Chuť čerstvého chleba a pečiva je neodolateľná. Výskumníci z Veľkej Británie upozorňujú, že jeho prílišná konzumácia môže viesť k zvýšenej hladine sodíka v tele.
Chuť čerstvého chleba a pečiva je neodolateľná. Výskumníci z Veľkej Británie však upozorňujú, že jeho prílišná konzumácia môže viesť k zvýšenej hladine sodíka v tele.
Republiková únia zamestnávateľov navrhuje štyri vlastné opatrenia, ktoré by podľa zamestnávateľov pomohli zvýšiť príjem modelovej rodiny až o 263 eur mesačne.
Čo je kvások? Kvások vzniká iba z múky a vody. Nič iné sa do neho nepridáva. Žiadne prídavné látky, farbivá, či konzervanty.
Prečo sa oplatí vyskúšať piecť chlieb či koláče z kvásku? Kde ho zobrať a ako sa oň starať, aby ,nezomrel'?
Navrhované povinné príplatky za prácu počas víkendov, v noci a vo sviatok v rámci legislatívnych zmien môžu mať podľa Rady pekárov SR likvidačné dôsledky.
Ľudia s jedlom radi experimentujú, ale napokon sa vracajú k potravinám, ktoré si zamilovali ešte v mladosti. Svedčí o tom chlieb. Slováci sa ho nevedia prejesť.
Celiakia je ochorenie, ktoré nie je módnym návykom dneška, ale závažným autoimunitným ochorením. Neliečenie prísnou bezlepkovou diétou môže viesť až k zhubnej diagnóze.
Potravinové neznášanlivosti, alergie, diéty - je veľa dôvodov, kedy z jedálnička trvalo alebo dočasne vylúčime chlieb. Trápi vás dilema, čím ho nahradiť?
Bol v riadiacej funkcii v banke, teraz pečie lavaš, arménsky chlieb. Košičan Levon Šaldžjan sa narodil v Arménsku, ale už 22 rokov je jeho novým domovom Slovensko.
Slováci ešte pred štvrťstoročím skonzumovali 50 kilogramov chleba ročne a boli jednými z najväčších európskych jedákov chleba.
Párky plné múky, mäso napumpované vodou a fosforečnanmi, aby v ňom voda vydržala. Dopekaný chlieb a pečivo. Sladidlá, glutaman, chemické konzervanty... To chceme jesť?
Celkom sa vzdať sacharidov sa nemusí vyplatiť. Čo vás čaká?
Slovenský zväz pekárov zvýšil v roku 2015 využívanie tmavých múk, celozrnných výrobkov a znížil limit obsahu soli v chlebe a pečive.
Poznáte to... Dobehne vás hlad, čosi zjete či vypijete a o chvíľu sa hlad hlási o slovo znova. Čím to je?
Nehladujte, ale voľte správne potraviny.
Či už držíte pôst, praktizujete jarnú očistu, alebo ešte stále dodržiavate novoročný záväzok o chudnutí. Tu sú mýty, ktoré sa s "očistou" spájajú.
Potraviny sú vďačnou témou rôznych mýtov. Aké sú však fakty o mäse, mlieku, cukre, čokoláde, chlebe či masle?
K najčastejším mýtom o chlebe a pečive patria, že nevydrží dlho, rýchlo stvrdne, je plný éčok a enzýmov... Kde je pravda?