Profesor MUDr. Daniel Pella, PhD. tvrdí, že najzávažnejším nežiaducim účinkom statínov je ich bezdôvodné vysadenie.
Pri zvšenom cholesterole je potrebné obmedziť množstvo živočíšnych tukov, používať rastlinné oleje, dávať pozor na sladké pečivo a jesť veľa ovocia a zeleniny.
Červený grapefruit, skrátene grep, je subtropický strom, ktorý sa pestuje pre citrusové plody rovnakého názvu. Pestujú sa červené, biele, ružové aj žlté grepy.
Vysokú hladinu cholesterolu netreba podceňovať. Jeho dlhodobo zvýšená hladina v krvi môže spôsobiť závažné zdravotné problémy, varujú lekári.
Patrí k najlepším zdrojom zdravých tukov. Arašidové maslo je doplnkom raňajok, niektorých koláčov či desiatových snackov, no vo veľkom množstve môže škodiť.
Upchaté cievy, ischemická choroba srdca alebo infarkt. Spoločným menovateľom týchto zabijakov je starý známy cholesterol.
Mrkva je zelenina, ktorá sa však svojou sladkosťou neraz vyrovná ovociu. Je tu mnoho dôvodov, prečo by sme ju mali konzumovať pravidelne.
Od ovocia, cez oriešky, až po čokoládu... Toto sú potraviny, ktoré pomôžu nakopnúť spaľovanie tukov.
Problémy s krvným tlakom sa môžu stať minulosťou. Odborníci z USA ponúkajú verejnosti špeciálnu diétu na zmierňovanie príznakov hypertenzie.
Nie je žiadnou novinkou, že uhorky obsahujú veľa vody a tým pádom sú veľmi zdravé.
Tešíte sa na Vianoce? Pre vaše srdce sú to však dni prejedania a leňošenia. Ak sa vám nedarí znížiť svoje hladiny cholesterolu či vysokého tlaku, skúste inovovať vianočné menu.
Ovsená kaša má veľa pozitívnych efektov, ktoré by sme rozhodne nemali podceňovať.
Pomáha diabetikom, pôsobí močopudne, podporuje a upokojuje trávenie. Toto sú len niektoré z hlavných výhod často podceňovaného zeleru.
Semienka možno použiť na viac spôsobov, sú chutné a navyše mimoriadne zdravé! Obsahujú zdravé tuky, balastné látky, fytochemikálie a sú dobrým zdrojom rastlinných bielkovín.
Cholesterol je tuková látka, ktorá sa nachádza v našej krvi. Nájdeme ju v bunkách a krvi každého cicavca.
Nie je to len miska ovsenej kaše. To, že ide o zdravé jedlo, potvrdili aj vedci.
Mandľové maslo sa považuje za najkvalitnejšie orechové maslo. Ale je skutočne oveľa lepšie ako arašidové?
Cholesterol je tuková látka, ktorá sa nachádza v našej krvi. Je dokázané, že vysoká hladina cholesterolu v krvi je hlavným rizikovým faktorom pre vznik a rozvoj aterosklerózy.
Vraj sa po nepriestrelnej káve budeme cítiť sýti, získame veľa energie, posilníme koncentráciu. Je však táto káva naozaj zdravá?
Dokáže ničiť nádorové bunky a jeho medicínske vlastnosti si pochvaľujú aj ľudia trpiaci migrénou, žalúdočnými problémami alebo vysokým cholesterolom.