Zníženie telesnej hmotnosti, úprava cholesterolu či žiarivá pleť. Aj takéto výsledky môže priniesť krátka pauza od mäsitých pokrmov.
Ak presunieme 100 kilokalórií z neskorých večerných hodín na čas obeda, "zlý" cholesterol sa zníži, napísal taliansky denník Corriere della Sera.
Proces by mohol pomôcť v boji proti bakteriálnym infekciám bez použitia antibiotík.
Koniec jarnej únave. Nedostatok energie u starších pomáha riešiť energiou nabitý koenzým Q10, ktorý sa tiež netradične označuje ako vitamín Q. Ako pomáha?
Problém s cholesterolom sa týka čoraz väčšieho množstva ľudí. Zvýšený cholesterol spôsobuje kardiovaskulárne choroby. Na ne zomrie 2x viac ľudí ako na rakovinu.
Vyprážané rezne, šišky, hranolčeky alebo zemiakové lupienky. Spomínaná kategória jedál môže podľa výskumov zhoršovať pamäť u starších ľudí.
Fámy o tom, že cholesterol z vajec prispieva k srdcovocievnych ochoreniam vyvracia štúdia The American Journal of Clinical Nutrition. Tvrdenia, ktoré sú v prospech konzumácie tejto bielkovinovej pochúťky vedci podporujú tromi nadnárodnými štúdiami.
Medvedí cesnak je liečivá rastlina, traduje sa, že dokonca znižuje hladiny cholesterolu.
Podľa Americkej asociácie srdcových chorôb sa pravidelná konzumácia bravčového mäsa podpisuje pod zvýšenú hladinu cholesterolu v krvi.
Milujú ju Francúzi aj Belgičania, ale u nás, zdá sa, že "prežíva" akoby neobjavená, v tieni. A pritom má čo ponúknuť.
Nielenže výborne chutí, obsahuje tiež veľa kvalitných rastlinných tukov.
Čoraz viac ľudí v Európe trpí fibriláciou srdcových predsiení a v dôsledku toho im hrozí infarkt. Sviatočné dni našim srdciam tiež neprospeli. Zvýšil sa nám cholesterol.
Koreňová zelenina podobná zemiakom sa v modernej kuchyni stáva čoraz obľúbenejšou.
Vraj sa z tukov priberá? Kto tomu verí, niečo mu uniklo.
Rýchle zhadzovanie nadbytočných kilogramov vďaka jednoduchému diétnemu režimu, ktorého protagonistom je jednoduché jedlo – vajce.
Civilizačné ochorenia vznikajú v dôsledku nezdravého životného štýlu. Ako sa dajú liečiť?
Ľudia by si mali kontrolovať cholesterol už od 25. roku života.
Jogurt sa dá dokonale kombinovať so sladkými aj so slanými jedlami. Je nízkokalorický a dodáva telu cenné živiny...
Do boja proti cukrovke, kardiovaskulárnym chorobám a obezite vyrážajú s jasným náskokom pred ostatnými orechami tie, ktoré nesú prívlastok vlašské.
Bez cholesterolu ľudské telo nemôže fungovať, potrebuje ho každá bunka pre svoj normálny chod.