Už pred sto rokmi sa hollywoodské hviezdy zaoberali otázkou, ktorá diéta je najlepšia, vďaka ktorej sa dá najrýchlejšie zbaviť nadbytočných kilogramov...
V boji s vysokou hladinou cholesterolu záleží aj na čase, kedy jeme.
Na na internete sa to hemží informáciami o výžive, občas je skutočne ťažké zistiť, ktoré informácie sú pravdivé. Každopádne, toto sú štyri najväčšie výživové mýty, ktorým už nemusíte veriť...
Chutné sú, o tom netreba diskutovať, ale sú aj zdravé? Letné bobule obsahujú veľa dôležitých živín. Čítajte, ktoré.
Cholesterol je tuk a podobne ako ďalšie mastné látky nie je rozpustný v krvi. Prenášajú ho špeciálne bielkovinové nosiče nazývané lipoproteíny.
Minimálne tretina Slovákov má zvýšené hladiny cholesterolu. Dlhodobo vyššia hladina môže spôsobiť vážne zdravotné problémy, aj poruchy erekcie.
Ako by mal vyzerať vzorový jedálny lístok?
Srdcovo-cievne ochorenia sú najčastejšou príčinou úmrtí nielen na Slovensku, ale aj v Európe. Jedným z hlavných dôvodov je zlý cholesterol, ktorý upcháva cievy.
Ak túžite schudnúť nadbytočné kilogramy, nejedzte kožu z kuraťa! Aj takéto zdravotné odporúčania sa už roky tradujú medzi ľuďmi túžiacimi vybudovať si postavu snov.
Aj za sviatočným stolom plným majonézového šalátu, klobás či údeného mäsa treba myslieť na svoje zdravie.
Ak vám kravské či kozie mlieko príliš nevoňajú, vyskúšajte ich rastlinné varianty. Hodia sa skvele na varenie, pečenie aj na prípravu osviežujúcich drinkov.
V minulosti sa jahňacie mäso konzumovalo najviac a najmä na sviatočnom veľkonočnom stole nemohlo chýbať.
Pri skúmaní takmer sedemdesiatich bylín sveta vedci dospeli k prekvapujúcemu záveru. Prvenstvo si medzi nimi jednoznačne uchmatla škorica.
Kým mladí potrebujú pre svoj rast veľké množstvo bielkovín a vitamínov, zdravie seniorov dokáže chrániť úzka skupina výživných látok. V akých potravinách sa skrývajú?
Zanedbaná strava sa podpisuje až pod dvadsať percent úmrtí na celom svete. Vedci tvrdia, že konzumácia zdraviu škodlivých jedál je horšia, než samotné fajčenie.
Faktory, ktoré znižujú úspech terapie chronických ochorení.
Mierne ostrý, s typickou arómou - pór obsahuje veľa živín, ktoré posilňujú imunitný systém a chránia pred prechladnutím a zápalom močového mechúra.
Znížiť takzvaný zlý cholesterol možno prijímaním tukov rastlinného pôvodu. Najviac však pomôže tuk z morských rýb.
Chcete pre seba spraviť niečo dobré a zároveň sa chutne najesť? Toto sú potraviny, ktoré obsahujú účinné látky a vitamíny, ktoré sú zdravé obzvlášť pre ženy.
Morčacie mäso bude po tepelnej úprave šťavnaté a chrumkavé, ak dodržíme niekoľko pravidiel. Morku môžeme variť, vyprážať, dusiť i piecť.