Už málokto by v súčasnosti dal pod ťarchou vedeckých dôkazov ruku do ohňa aj za takzvanú zdravšiu alternatívu klasických cigariet. V ohrození sú však stále deti.
Grilovačka - tak to si asi poviete, že najlepším nápojom je pri takejto príležitosti pivo, vínny strek či možno populárny aperol spritz.
Hoci talianska kuchyňa má predsa len ešte v slovenských končinách svoje limity, paradajkovú omáčku už pripravovala nejedna gazdiná.
Aj vy preferujete vyprážaný rezeň pred dusenou zeleninou? Vedci teraz objavili cestičku, ktorou keď sa vyberiete, vaša chuť na zdravé potraviny sa bude stupňovať.
Je možné, že sa nám v zimnom období zdá, že kvalita ovocia a zeleniny klesá.
Čo keby tajomstvo chuti nespočívalo v zložení jedál a vo funkcii chuťových pohárikov na jazyku, ale v labyrinte neurónových spojov?
Šaláty s jablkami môžu byť osviežujúcim predjedlom, zdravou ľahkou večerou, dezertom alebo prílohou k mäsitým aj bezmäsitým pokrmom.
Ak ste už aj vy zažili pocit, že vám odišla chuť na milovanie a sexuálne radovánky, vedzte, že pomôcť môže cvičenie. Ale pravidelné.
Čo poviete na avokádo na brazílsky spôsob? Chuťou prekvapí, vyskúšajte.
Pripravte si domáci nanuk, do ktorého pridáte zelený zázrak - čaj matcha.
Škorica pomôže, s jej dávkovaním však treba postupovať opatrne.
Koriander je obľúbenou koreninou v indickej či arabskej kuchyni, ale už si hľadá miesto aj v našej gastronómii.
Aj vy ste určite kedysi pátrali po tom, čo to vlastne je arašidové maslo.
Hovorí sa, že sme to, čo jeme. V skutočnosti sme ale to, čo sme jedli a na čo sa pamätáme.
Steaky sa už udomácnili aj v slovenských kuchyniach, ale zväčša k nim podávame stále výrazné a často ťažšie stráviteľné prílohy.
Čo si objednáte v bare? Tonic alebo skôr pomarančový džús?
Koláčik alebo nanuk? Čo keby ste tento raz odolali?
Omáčky sú neodmysliteľnou súčasťou takmer každej grilovačky.
Voda dáva život a môže aj liečiť. O blahodárnych účinkoch vody na ľudský organizmus nás nepresviedčajú len kúpele, ale aj účinky kryštálovej vody.
Posteľné radovánky môžete okoreniť! Napríklad takto: