Keď sa vám už podarilo dopestovať krásnu úrodu, bola by škoda, prísť o ňu kvôli zlému zberu.
V kombinácii s cukrom či medom je tento domáci preparát chutnejší než kupovaný.
Dopestovať takzvané rýchle zemiaky stojí veľa peňazí.
Krájanie cibule nie je až také zložité, ako sa však vyhnúť podráždeniu očí a napáchnutiu prstov?
Cibuľa je nielen kráľovnou kuchyne, pretože je základom mnohých pokrmov. Je aj liečebným prostriedkom s mnohými blahodarnými účinkami. Skúste si ju dopriať denne nalačno!
Poľnohospodárstvo je biznis ako každý iný. V kapitalizme väčší postupne stále rastú a menší, pokiaľ sa nespoja, odpadávajú, hovorí Máčaj.
Je spotrebiteľ úplne bezbranný? Nie, veď cibuľa bola v minulosti bežne pestovanou zeleninou v každej slovenskej záhrade.
Nedostatok tejto základnej suroviny môže spôsobiť vážne problémy.
Ako pri krájaní cibule neplakať? Je to jednoduché a nepotrebujete plavecké okuliare!
Chladnička nie je dokonalý priestor na uchovávanie každej potraviny. Sú nápoje a jedlá, ktorým chladnička preukázateľne predlžuje životnosť. Avšak niektorým vyslovene škodí.
Aby poskytla bohatú úrodu, potrebuje dobre vyživenú pôdu. Môže sa vysádzať od konca decembra až do konca marca.
Vysoký cholesterol je neduhom modernej doby, ktorému sa snažíme zabrániť liekmi a drahými výživovými doplnkami. Sú aj iné spôsoby.
Pot človeka by nemal byť zapáchajúci. Až následne, keď sa ním začnú živiť baktérie, tak môže spôsobovať krútenie nosom.
Jesenný zber prináša nielen hojnosť zeleniny, ale zároveň aj otázku, kde úrodu uložiť, aby vydržala bez ujmy celú zimu.
Šalotka je v kuchyni decentnou alternatívou bežnej cibule. Pri varení však pozor na jeden dôležitý rozdiel. Zároveň je žiaduce poznať špecifiká týkajúce sa jej výsadby, starostlivosti a uskladnenia.
Pomáha všade tam, kde klesá energia a nastupuje vyčerpanosť. Vedzte, že vitamín B7 sa vo veľkom množstve nachádza aj v niektorých bežných potravinách.
Nechýba v žiadnej slovenskej domácnosti, dopestovať sa dá ľahko. Varenie si bez nej nedokážeme predstaviť a ani si neuvedomujeme, že máme v kuchyni malý liečivý zázrak.
Ak pred krájaním cibuľu dobre vychladíte v chladničke, bude vás menej dráždiť na slzenie.
Šalotka má jemnejšiu chuť ako cibuľa, preto ju šéfkuchári uprednostňujú.
Cibuľa má v kuchyni priam nezastupiteľné miesto - mnohé pokrmy vďaka nej doslova pookrejú a dostanú nový "šmrnc".