Je spotrebiteľ úplne bezbranný? Nie, veď cibuľa bola v minulosti bežne pestovanou zeleninou v každej slovenskej záhrade.
Nedostatok tejto základnej suroviny môže spôsobiť vážne problémy.
Ako pri krájaní cibule neplakať? Je to jednoduché a nepotrebujete plavecké okuliare!
Chladnička nie je dokonalý priestor na uchovávanie každej potraviny. Sú nápoje a jedlá, ktorým chladnička preukázateľne predlžuje životnosť. Avšak niektorým vyslovene škodí.
Aby poskytla bohatú úrodu, potrebuje dobre vyživenú pôdu. Môže sa vysádzať od konca decembra až do konca marca.
Vysoký cholesterol je neduhom modernej doby, ktorému sa snažíme zabrániť liekmi a drahými výživovými doplnkami. Sú aj iné spôsoby.
Pot človeka by nemal byť zapáchajúci. Až následne, keď sa ním začnú živiť baktérie, tak môže spôsobovať krútenie nosom.
Jesenný zber prináša nielen hojnosť zeleniny, ale zároveň aj otázku, kde úrodu uložiť, aby vydržala bez ujmy celú zimu.
Šalotka je v kuchyni decentnou alternatívou bežnej cibule. Pri varení však pozor na jeden dôležitý rozdiel. Zároveň je žiaduce poznať špecifiká týkajúce sa jej výsadby, starostlivosti a uskladnenia.
Pomáha všade tam, kde klesá energia a nastupuje vyčerpanosť. Vedzte, že vitamín B7 sa vo veľkom množstve nachádza aj v niektorých bežných potravinách.
Nechýba v žiadnej slovenskej domácnosti, dopestovať sa dá ľahko. Varenie si bez nej nedokážeme predstaviť a ani si neuvedomujeme, že máme v kuchyni malý liečivý zázrak.
Ak pred krájaním cibuľu dobre vychladíte v chladničke, bude vás menej dráždiť na slzenie.
Šalotka má jemnejšiu chuť ako cibuľa, preto ju šéfkuchári uprednostňujú.
Cibuľa má v kuchyni priam nezastupiteľné miesto - mnohé pokrmy vďaka nej doslova pookrejú a dostanú nový "šmrnc".
Slzia z nej oči, telo sa však raduje. Síra, vďaka ktorej vyroníme pri krájaní cibule zopár sĺz pomáha v boji proti vážnym zdravotným problémom u starších ľudí.
Aj tí najväčší odporcovia kuchynského experimentovania možno v posledných týždňoch zvážili svoj postoj.
Viac ako polovicu zeleniny Slovensko dováža, pritom celý juh krajiny má výborné zeleninárske pôdy a pred tridsiatimi rokmi aj bohaté pestovateľské skúsenosti.
Považujete šupky z cibule za odpad? Vyhodiť ich je najjednoduchšie, ale je to chyba. Pozrite sa, aké využitie môžu mať.
Naše prababičky nás naučili, že cibuľa je kráľovná slovenskej kuchyne a začínali ňou prípravu každej omáčky, polievky, guláša...
Cibuľa šalotka patrí k menším druhom cibule. Má štipľavú chuť, o niečo menej intenzívnu ako obyčajná cibuľa. Používa sa v studenej i teplej kuchyni.