Cibuľa má v kuchyni priam nezastupiteľné miesto - mnohé pokrmy vďaka nej doslova pookrejú a dostanú nový "šmrnc".
Slzia z nej oči, telo sa však raduje. Síra, vďaka ktorej vyroníme pri krájaní cibule zopár sĺz pomáha v boji proti vážnym zdravotným problémom u starších ľudí.
Aj tí najväčší odporcovia kuchynského experimentovania možno v posledných týždňoch zvážili svoj postoj.
Viac ako polovicu zeleniny Slovensko dováža, pritom celý juh krajiny má výborné zeleninárske pôdy a pred tridsiatimi rokmi aj bohaté pestovateľské skúsenosti.
Považujete šupky z cibule za odpad? Vyhodiť ich je najjednoduchšie, ale je to chyba. Pozrite sa, aké využitie môžu mať.
Naše prababičky nás naučili, že cibuľa je kráľovná slovenskej kuchyne a začínali ňou prípravu každej omáčky, polievky, guláša...
Cibuľa šalotka patrí k menším druhom cibule. Má štipľavú chuť, o niečo menej intenzívnu ako obyčajná cibuľa. Používa sa v studenej i teplej kuchyni.
Vaginálna flóra je na vplyvy prostredia veľmi citlivá. Toto sú veci, ktoré ovplyvňujú jej pach.
Cesnak, cibuľa a v zime čiapka, to sú zaručené recepty, ako v zime neochorieť, podľa moderátorky Zlatice Puškárovej. V rodine uprednostňujú prírodnú liečbu.
V súčasnosti je aj v rámci vlasovej kozmetiky veľkou módou návrat k receptom starých mám. Bylinky, liečivé rastliny, ale aj zelenina. Jednoducho, "prírodná apotéka".
Dennú porciu zeleniny môžme prijať aj vo forme nátierky na chlebíku. Ponúkame vám niekoľko receptov.
Vyskúšali ste si už vložiť na noc do ponožky cibuľu? Nie? Je najvyšší čas vyskúšať to, pretože taká cibuľa v ponožke...
Čo pomôže na vlasy zničené slanou vodou a slnkom? Alebo vás trápia skôr vlasy bez lesku?
Biele, čierne, červené, žlté, fialové, dvojfarebné - také môžu byť reďkovky.
Potné žľazy a baktérie. Vytvárajú u každého z nás jedinečný podpis v podobe charakteristickej telesnej vône. V staršom veku má mať vyššiu intenzitu.
Lúpanie cesnaku nepatrí medzi najobľúbenejšie kuchynské činnosti. Preto kulinári často hľadali spôsoby, ako ho jednoducho a ľahko olúpať.
Cibuľa nemusí byť v pokrmoch len radovou surovinou. Vo francúzskej kuchyni sa teší veľkej obľube aj vďaka legendárnej polievke či hlavnej súčasti slaného koláča.
Cibuľa nemusí byť v pokrmoch len radovou surovinou – napríklad vo francúzskej kuchyni sa teší veľkej obľube.
Stalo sa? Vytrhali ste si príliš veľa chĺpkov z obočia a teraz si neprajete nič iné, len aby čo najrýchlejšie dorástlo?
Fazuľa si vyžaduje dlhý čas varenia, preto sa z praktického hľadiska oplatí uvariť viac. Spotrebuje sa rovnaké množstvo energie, ako by sme varili len 200 gramov.