Čo pomôže na vlasy zničené slanou vodou a slnkom? Alebo vás trápia skôr vlasy bez lesku?
Biele, čierne, červené, žlté, fialové, dvojfarebné - také môžu byť reďkovky.
Potné žľazy a baktérie. Vytvárajú u každého z nás jedinečný podpis v podobe charakteristickej telesnej vône. V staršom veku má mať vyššiu intenzitu.
Lúpanie cesnaku nepatrí medzi najobľúbenejšie kuchynské činnosti. Preto kulinári často hľadali spôsoby, ako ho jednoducho a ľahko olúpať.
Cibuľa nemusí byť v pokrmoch len radovou surovinou. Vo francúzskej kuchyni sa teší veľkej obľube aj vďaka legendárnej polievke či hlavnej súčasti slaného koláča.
Cibuľa nemusí byť v pokrmoch len radovou surovinou – napríklad vo francúzskej kuchyni sa teší veľkej obľube.
Stalo sa? Vytrhali ste si príliš veľa chĺpkov z obočia a teraz si neprajete nič iné, len aby čo najrýchlejšie dorástlo?
Fazuľa si vyžaduje dlhý čas varenia, preto sa z praktického hľadiska oplatí uvariť viac. Spotrebuje sa rovnaké množstvo energie, ako by sme varili len 200 gramov.
Vedeli ste, že členovia kráľovskej rodiny nesmú piť vodu z vodovodu? Čítajte, čo ešte...
Maslový chlieb s cibuľkou alebo pažítkou a čaj. Na tejto dobrote sme „fičali“ celé detstvo.
Kaleráb nie je vhodný len do polievky. Pripravte si z neho chutnú večeru, ponúkame recept.
O benefitoch jarnej zeleniny rozhodne nemusíte pochybovať. Je plná vitamínov a dôležitých látok, ktoré zužitkuje naše telo.
Toto sú potraviny a nápoje, ktoré môžu pri prechladnutí, chrípke, kašli a nevoľnosti pomôcť, a to aj preventívne.
Boli ste presvedčená, že ste skvelá gazdinká? Možno vás prekvapí, že niektoré z postupov, ako správne a rýchlo pokrájať ovocie či zeleninu, ste doposiaľ neovládali.
Cibuľa má dôležité miesto v domácej lekárni aj v každej kuchyni. Ponúkame pár rád, ako ju v kuchyni použiť najlepšie.
Plníte si novoročné predsavzatie a nefajčíte? Toto je užitočný tip na rýchle prečistenie pľúc.
Najsilnejšie druhy cesnaku majú zvyčajne najmenšie strúčiky. Malý silný cesnak je účinnejší ako veľký slabý. To väčšina bežných spotrebiteľov nevie.
Cibuľa je na celom svete najpoužívanejšou kuchynskou zeleninou. Nezaobíde sa bez nej takmer žiadna príprava mäsa a zeleniny.
V zimnom období prirodzene klesá porcia čerstvej domácej zeleniny a ovocia na našich stoloch. To sa môže veľmi nepríjemne odraziť na výkone našej imunity.
Načo kupovať potraviny z konca sveta, keď nám rovno pod nosom dozrieva ten najlepší mix prírody?