Plníte si novoročné predsavzatie a nefajčíte? Toto je užitočný tip na rýchle prečistenie pľúc.
Najsilnejšie druhy cesnaku majú zvyčajne najmenšie strúčiky. Malý silný cesnak je účinnejší ako veľký slabý. To väčšina bežných spotrebiteľov nevie.
Cibuľa je na celom svete najpoužívanejšou kuchynskou zeleninou. Nezaobíde sa bez nej takmer žiadna príprava mäsa a zeleniny.
V zimnom období prirodzene klesá porcia čerstvej domácej zeleniny a ovocia na našich stoloch. To sa môže veľmi nepríjemne odraziť na výkone našej imunity.
Načo kupovať potraviny z konca sveta, keď nám rovno pod nosom dozrieva ten najlepší mix prírody?
Cibuľa či tekvica? Ktoré ďalšie potraviny pomôžu pri čistení organizmu?
Benefity cesnaku často nevyužívame kvôli výraznému pachu. Nemusíme ho jesť, môžeme využiť výživové doplnky v kapsuli s jeho obsahom.
Cibuľa tvorí základ nekonečného radu jedál, jednak tepelne upravených, ale najzdravšia je v surovom stave, pridáva sa napríklad do šalátov či nátierok.
Pozrite sa, čo všetko máte v chladničke... Nie všetky potraviny milujú chlad.
Hoci občas sa vredy môžu objaviť bez zjavnej príčiny, zväčša sú spôsobené baktériami, vírusmi či oslabenou imunitou.
Pravý maďarský guláš je len jeden, hoci spôsobov jeho prípravy sú desiatky, ak nie stovky.
Kašlete? Nie a nie prestať? Neviete, čo s tým? Tu je zopár domácich prostriedkov, ktoré ho zlikvidujú.
Studená zmrzlina, horúca káva či "lepkavá" sladkosť? To všetko sú nepriatelia zubov, na ktorých zareagujú po svojom. Bolesťou.
Bez cibule si azda nik z nás nedokáže predstaviť varenie. Táto potravina skrýva v sebe mnoho zaujímavostí.
V období, ktoré nastáva po teplých letných mesiacoch s bohatou nádielkou zeleniny, prichádzame o rad dobrých partnerov do hrnca či na pekáč.
Čo vám ako prvé napadne, keď sa povie august? V prvej pätici slov sa spolu s horúčavou určite stretne aj slovo osa.
Ak vás trápi kašeľ, nemusíte okamžite utekať do lekárne.
Červené víno alebo káva zuby farbia. Tu je desať potravín, ktoré vám zuby naopak, prirodzene rozžiaria.
Cibuľa obsahuje mnoho vitamínov - vitamín C, skupiny B, trochu vitamínu PP a rovnako aj vitamíny A a E.
Typický cibuľový pach nie je každému príjemný. Faktom však je, že cibuľa patrí medzi mimoriadne zdravé potraviny.