Maslový chlieb s cibuľkou alebo pažítkou a čaj. Na tejto dobrote sme „fičali“ celé detstvo.
Kaleráb nie je vhodný len do polievky. Pripravte si z neho chutnú večeru, ponúkame recept.
O benefitoch jarnej zeleniny rozhodne nemusíte pochybovať. Je plná vitamínov a dôležitých látok, ktoré zužitkuje naše telo.
Toto sú potraviny a nápoje, ktoré môžu pri prechladnutí, chrípke, kašli a nevoľnosti pomôcť, a to aj preventívne.
Boli ste presvedčená, že ste skvelá gazdinká? Možno vás prekvapí, že niektoré z postupov, ako správne a rýchlo pokrájať ovocie či zeleninu, ste doposiaľ neovládali.
Cibuľa má dôležité miesto v domácej lekárni aj v každej kuchyni. Ponúkame pár rád, ako ju v kuchyni použiť najlepšie.
Plníte si novoročné predsavzatie a nefajčíte? Toto je užitočný tip na rýchle prečistenie pľúc.
Najsilnejšie druhy cesnaku majú zvyčajne najmenšie strúčiky. Malý silný cesnak je účinnejší ako veľký slabý. To väčšina bežných spotrebiteľov nevie.
Cibuľa je na celom svete najpoužívanejšou kuchynskou zeleninou. Nezaobíde sa bez nej takmer žiadna príprava mäsa a zeleniny.
V zimnom období prirodzene klesá porcia čerstvej domácej zeleniny a ovocia na našich stoloch. To sa môže veľmi nepríjemne odraziť na výkone našej imunity.
Načo kupovať potraviny z konca sveta, keď nám rovno pod nosom dozrieva ten najlepší mix prírody?
Cibuľa či tekvica? Ktoré ďalšie potraviny pomôžu pri čistení organizmu?
Benefity cesnaku často nevyužívame kvôli výraznému pachu. Nemusíme ho jesť, môžeme využiť výživové doplnky v kapsuli s jeho obsahom.
Cibuľa tvorí základ nekonečného radu jedál, jednak tepelne upravených, ale najzdravšia je v surovom stave, pridáva sa napríklad do šalátov či nátierok.
Pozrite sa, čo všetko máte v chladničke... Nie všetky potraviny milujú chlad.
Hoci občas sa vredy môžu objaviť bez zjavnej príčiny, zväčša sú spôsobené baktériami, vírusmi či oslabenou imunitou.
Pravý maďarský guláš je len jeden, hoci spôsobov jeho prípravy sú desiatky, ak nie stovky.
Kašlete? Nie a nie prestať? Neviete, čo s tým? Tu je zopár domácich prostriedkov, ktoré ho zlikvidujú.
Studená zmrzlina, horúca káva či "lepkavá" sladkosť? To všetko sú nepriatelia zubov, na ktorých zareagujú po svojom. Bolesťou.
Bez cibule si azda nik z nás nedokáže predstaviť varenie. Táto potravina skrýva v sebe mnoho zaujímavostí.