Je to veľký minerál, ktorý nie je také ľahké vstrebať. Jeho množstvo uvedené na etikete alebo v tabuľkách sa preto zvyčajne nezhoduje s množstvom, ktoré naše telo dokáže absorbovať.
Dá sa pripraviť na spôsob šalátu, špenátu alebo kapusty. Táto zelenina je plná vitamínov a minerálov.
Čínska kapusta sa teší čoraz väčšej obľube. Nie je to prekvapujúce, pretože ju možno jesť surovú, tepelne upravenú, v polievke, zapekanú, plnenú, ako prílohu aj hlavné jedlo.
Záhrada už je takmer úplne zazimovaná, úroda bezo zvyšku pozbieraná, najvyšší čas zasiať. Samozrejme, keď viete, ktoré druhy zeleniny znesú pokles vonkajšej teploty na jednocifernú plusovú hodnotu a aj pod ňu.
Dvojročná rastlina, ktorá sa pestuje ako jednoročná plodina, pričom jej benefity čerpáme celých dvanásť mesiacov v roku. Ako je to možné? Predstavujeme pak-choi alebo čínsku kapustu.
Jeseň je ideálnou dobou na vytvorenie zásoby kyslej kapusty. Je to jednoduché – z „technických“ prostriedkov na to stačí kameninový súdok a krájač na kapustu.
Čína je rodiskom mnohých zdravých a kvalitných potravín. Čínska kapusta nie je žiadnou výnimkou, najmä preto, že má nízku kalorickú hodnotu.