Imunitný systém dostáva v sychravých dňoch poriadne zabrať. Aby obrana organizmu fungovala, potrebujeme konzumovať potraviny so špecifickými vitamínmi a minerálnymi látkami.
Rastlinné oleje regulujú cukor v krvi, chuť na sladké a takisto zrýchľujú metabolizmus. Ktoré druhy sú najlepšie pre telo?
Šípky sú považované za vitamínovú bombu kvôli vysokému obsahu vitamínu C – obsahujú ho až desaťnásobne viac ako citrusy.
Citrusy môžeme pestovať aj zo semien, ale keď z nich chceme oberať úrodu, lepšie je kúpiť pripravený stromček. Vyberať však treba opatrne.
Máte rozľahlú záhradu, dostatok prostriedkov a chuť naplánovať si do nového roka veľkolepý projekt? Odpoveď znie: oranžéria. Kým začnete, zvážte niekoľko faktorov.
Keď sa povie citrus, predstavíme si citróny, pomaranče, mandarínky a grapefruity. Existujú však aj iné, u nás málo známe, druhy citrusového ovocia.
Nepatrí medzi najobľúbenejšie druhy citrusového ovocia. Vďaka intenzívne kyslej chuti sa preto jeho použitie obmedzí často na dochutenie pokrmov, nátrierok, či na pár kvapiek do čaju.
Vysoký tlak nebolí, neštípe, roky môže ničiť vaše telo a vy si to ani nevšimnete. Následky sú však naozaj vážne. Vhod vám prídu plodiny, ktoré pomôžu dostať tlak pod kontrolu.
Tajomstvo pekného opálenia nie je závislé na výbere opaľovacieho krému. Ako sa leto prejaví na vašej pokožke záleží od toho, čo si naložíte na tanier.
Exotika v móde má mnoho podôb. O jednej z nich sme už písali, tóny zelenej farby bodujú tento rok naozaj výrazne...
Podľa niektorých štúdií zuby prichádzajú o svoju belosť a zdravie nielen vďaka tabaku či cukrovinkám. Na čo si dať pozor?
Nedostatok vitamínu D? Trápi mnohých. Kým v lete tankujeme slnečný vitamín zo slnka, v zime ho musíme získavať skôr zo stravy.
Grganie, bolesti brucha či pálenie záhy sú typické príznaky refluxnej choroby. So stravou "šitou na mieru" ich možno zmierniť.
Ideálna predstava, najmä mladých ľudí. Aj žúrovať, aj potom spaľovať. Dá sa to, tu sú tipy.
V štúdii, ktorú opísali v magazíne Journal of Clinical Oncology, zaznamenali priame prepojenie medzi rizikom vzniku nádorového ochorenia kože a konzumáciou citrusov.