Za neodolateľnou chuťou čokolády je spôsob, akým sa rozplýva v ústach a obaľuje jazyk tukom.
Čokoláda za svoju výnimočnú chuť vďačí tomu, ako sa na ľudskom jazyku rozpúšťa a obaľuje ho tukom. Podľa vedeckej štúdie by to mohlo pomôcť pri výrobe zdravších nízkotučných výrobkov.
Na prvý pohľad nepatrí do kategórie zdravých potravín. I napriek tomu odborníci pripisujú čokoláde zázračné účinky na zdravie starších ľudí.
Najlepšia pralinka na svete je slovenská! A pritom má exotickú chuť marakuje.
Niektoré víkendy sú upršané, preto si ich treba spríjemniť. Preto prinášame skvelé a overené recepty od čitateľov a čitateliek portálu Varecha.sk.
Výskum financovaný zo zdrojov Európskej únie zistil, že čokoláda má viaceré benefity pre ľudí.
Leto patrí zmrzline, aj keď, samozrejme, už dlhé roky si túto pochúťku nespájame len s teplým obdobím roka.
A ak už chcete dodať telu nielen výživu a vitamíny, ale zobudiť aj libido a sexuálnu túžbu, je dôležité, vybrať si to správne na tanieri a v pohári.
Spotreba čokolády sa v druhom roku pandémie zvýšila medziročne o 18 percent, informuje štatistický úrad.
Legendárna čokoláda, ktorá v roku 2025 oslávi 50 rokov. To je Študentská pečať vyrábaná v závode Zora v Olomouci. Pozrite si, ako sa vyrába.
Ikonická trojuholníková čokoláda sa začala vyrábať v roku 1908.
Po cukrovinke je vo svete veľký dopyt.
Čo tak vyskúšať niečo z exotiky? Banány, ananás, mango alebo kokos sú najlepšou voľbou.
Variť len z miestnych surovín tak, aby to bolo chutné, pestré a podľa možnosti aj zdravé, je výzva. Nie je to však nemysliteľné.
Dôvodom je možné spojenie s niekoľkými hlásenými prípadmi salmonely v iných krajinách.
Zaspávanie sa môže razom zmeniť na nočnú moru. Najmä vo vyššom veku. Niektoré jedlá a nápoje môžu túto situáciu ešte viac skomplikovať.
Vianoce sú už doslova za dverami a ak chceme mať doma vlastnoručne pečené koláčiky, je teraz na ich prípravu najlepší čas. Prinášame niekoľko inšpirácií.
December je mesiac adventu, príprav a tešenia sa na Vianoce. A pečenia. Preto budeme až do Vianoc prinášať inšpirácie práve naň.
Varenie nemusí byť nudné. Môže byť zábavné, ak z neho urobíme spoločnú aktivitu a zapojíme doň napríklad známych. Pri týchto receptoch sa to dá.
Čokoláda predstavuje 13 percent z celkového vývozu potravinových výrobkov Slovenska do zahraničia.