Kombinácia nepriaznivých klimatických podmienok, obmedzenej produkcie a špekulatívnych obchodov môže vyústiť do nárastov cien týchto komodít.
Tu je ďalší dôvod, prečo si ju môžete bez obáv dopriať.
Sviatky si bez čokolády ani nevieme predstaviť - objavuje sa v mikulášskych balíčkoch, ako salónky na stromčeku, či vo forme horúceho nápoja v hrnčeku.
Čo všetko dokáže s naším zdravím?
Strava ovplyvňuje prakticky celé fungovanie organizmu. No s jej zložením si málokto spája aj bolestivú menštruáciu. Čo teda zmeniť v strave, aby ste každý mesiac nezažívali prechod peklom?
V USA už ceny obľúbených cukroviniek začali rásť. Čo čaká v tomto smere Slovensko?
Francúzska herečka Juliette Binoche má zvláštne podmanivé čaro, ktoré ju predurčuje pre úlohy osudových žien.
Rozhovor so svetovou cukrárkou Mirkou van Gils Slavíkovou, ktorá svojím kumštom dobila Francúzsko i Afriku, inšpiráciu čerpá aj zo Slovenska.
Spustili sa veľké pohyby. Klimatická kríza vyvoláva v prírode šialené zmeny, ktoré nikto nedokázal predvídať. Kakaovník ich nemusí prežiť.
Ľudia, ktorí každý deň konzumujú malú dávku čokolády, majú podľa vedcov nižšie riziko vzniku srdcového infarktu v porovnaní s tými, ktorí sa vyhýbajú tejto pochúťke.
Ide o najvzrušujúcejšiu diétu na konci ktorej bude krajší, uspokojivejší aj bohatší a intenzívnejší sexuálny život. Pritom netreba robiť veľké zmeny.
Toblerone začali vyrábať v švajčiarskom meste Bern v roku 1908.
Zaujímavý výskum presviedča, že nežnejšej polovičke ľudstva pomáha so zhadzovaním nadbytočných kilogramov kakaová maškrta Dôležité je aj načasovanie jej konzumácie.
Za neodolateľnou chuťou čokolády je spôsob, akým sa rozplýva v ústach a obaľuje jazyk tukom.
Čokoláda za svoju výnimočnú chuť vďačí tomu, ako sa na ľudskom jazyku rozpúšťa a obaľuje ho tukom. Podľa vedeckej štúdie by to mohlo pomôcť pri výrobe zdravších nízkotučných výrobkov.
Na prvý pohľad nepatrí do kategórie zdravých potravín. I napriek tomu odborníci pripisujú čokoláde zázračné účinky na zdravie starších ľudí.
Najlepšia pralinka na svete je slovenská! A pritom má exotickú chuť marakuje.
Niektoré víkendy sú upršané, preto si ich treba spríjemniť. Preto prinášame skvelé a overené recepty od čitateľov a čitateliek portálu Varecha.sk.
Výskum financovaný zo zdrojov Európskej únie zistil, že čokoláda má viaceré benefity pre ľudí.
Leto patrí zmrzline, aj keď, samozrejme, už dlhé roky si túto pochúťku nespájame len s teplým obdobím roka.